Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sunun Paylaştığı Video, Bitcoin ve Bitcoin Cash ‘Fanatiklerini’ Karşı Karşıya Getirdi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un 26 Ocak tarihinde attığı bir tweet, bir kez daha Bitcoin ve Bitcoin Cash ‘fanatiklerini’ karşı karşıya getirdi. Başarılı yönetici, bir donut dükkanında ödeme yaparken Bitcoin Cash kullandığı ve bu para transferinin de 15 saniye içinde 0-conf (0 onay) şeklinde geçtiği bir ideo yayınlarken, Bitcoin yatırımcıları ve fanatikleri sosyal medyada, normal şartlarda işlemin bu kadar hızlı olmadığını ve Armstong ve Coinbase’in videoyu editleyerek bu işi yaptıklarını iddia etti.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1088954880490754048

İşte Armstrong’un attığı bu video başta Whalepanda ve Peter Todd gibi Bitcoin maksimalistlerinin ilgisini çekti. İki isim de, normalde Bitcoin Cash transferlerinin bu kadar hızlı olmadığını iddia ederek Coinbase’in video üzerinde oynamalar yaptığını belirtti.

Yine Bitcoin topluluğunun diğer tanındık isimleri DJ Booth ve zndtoshi de, Armstrong’un videosundan duydukları memnuniyetsizliği dile getirirken, Coinbase CEO’sunun hız istiyorsa BCH yerine LN kullanmasını tavsiye etti.

Videoda oynama ve zoomlama yapıldığı yönündeki tartışmaların bir diğer tarafı olan Bitcoin Cash topluluğu da, Twitter’da yanıt vermekte gecikmedi. BCH destekçisi Collin Enstad, videoda hiçbir edit işlemi olmadığını belirtirken şu tweeti attı:

Tartışma daha sonra Reddit’e taşınırken bu sıfır onaylı ödeme metodunun doğru ve güvenli olup olmadığı da iki tarafında tartıştığı bir diğer nokta oldu. Coinbase ve Brian Armstrong tarafından ise, videonun üzerinde oynama yapılıp yapılmadığına dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment