Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar İle Bağış Yapma Ağı Her Geçen Gün Büyümeye Devam Ediyor

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan ilgi, sadece Lamborghini satın almaktan öteye gitmeye devam ediyor. Elindeki varlıkları dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyenlerin sayısı her geçen gün büyüyor ve bu talebe karşılık birçok hayır kurumu da kripto paralar ile yapılan bağışları kabul etmeye başladı bile.

Kripto paralar ile zamanında elde edilen devasa varlıkları göz önüne alacak olursak, kripto paralar ile yapılan bağışların da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki birçok kurum veya kuruluş çok sayıda kripto para bağışı aldı ve ayı piyasası bile bunu engellemekte başarılı olamıyor. Buna gösterilecek en güncel örnek, Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından piyasaya sürülen Givecrypto.org platformu olarak öne çıkartılabilir. Söz konusu platform elde dilen fonları yoksulluk içerisinde yaşayan ailelere dağıtmakta. Amstrong konu hakkında yaptığı açıklamada her zaman kripto para tabanlı hayır işlerine inandığını ve yeni platformunun küresel toplulukta bir fark yaratacağını ifade etti.

Bunun yanı sıra Bitcoin Cash Association, The Water Project, Kızılhaç, Save the Children, Watsi ve buna benzer çok fazla kripto para odaklı hayır işi platformu veya kripto para kabul eden platform mevcut. Geçtiğimiz günlerde Venezuela ve Güney Sudan içerisinde her ay belirli ailelere 1.000 dolar civarında Bitcoin Cash yardımı yapan Bitcoin Cash Association da bunun en güzel örneklerinden birisi olarak öne çıkıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment