Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CFO’su Dünyadaki Kripto Paraların Yüzde 12’sinin Şirketin Bünyesinde Bulunduğunu İddia Etti

Coinbase CFO’su Alesia Haas, ABD Mali Hizmetler Meclisi Komitesi önünde yaptığı konuşmada Coinbase’in dünya üzerindeki kripto varlıkların %12’sine (yaklaşık 250 milyar dolar) yakınını bünyesinde barındırdığını söyledi ve dört temelden oluşan “Dijital Varlık Politikası Önerisi’nden” bahsetti.

Haas regülasyonların, “tüketiciyi korumaya ve yeniliğe teşvik etmeye yönelik iki taraflı nasıl ilerleyebileceğini” komiteye açıklarken, Coinbase’in misyonunun ekonomik özgürlüğü arttırmak olduğunu söyledi. Borsanın yeni yatırımcılar gelmesine ve mevcut yatırımcılara nasıl yardımcı olduğunu anlattı.

Haas’ın konuşmasının en dikkat çeken noktası regülasyonların çok ağır şartlar içermeden kripto sektörü için yeniliği ve benimsenmeyi nasıl arttırabileceğini anlattığı kısım oldu. Ayrıca Haas, Coinbase’in Dijital Varlık Politikası Önerisini komiteye sundu.

Dijital Varlık Politikası Önerisi, mevcut regülasyonların zorluklarını inceleyerek 4 temel maddeden oluşan bir çözüm önerisidir. Bunlardan birincisi, dijital varlıkların sahip oldukları yeniliklere ve inovasyona uygun yeni bir düzenleme ile regüle etmektir. İkincisi, regülasyonların tek bir federal yönerge kapsamında ele alınmasıdır. Üçüncüsü ise yatırımcıları korumak 3 için maddeden oluşur: takip edilebilirlik ile gelişmiş şeffaflık, dolandırıcılara ve manipülasyonlara karşı koruma, verimliliği arttırmak ve pazar esnekliğini güçlendirmektir. Dördüncü ve son olarak, birlikte çalışılabilirlik ve adil rekabeti teşvik eden regülasyonlardan oluşmaktadır.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!