Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase COO’su: İtibari Paraların En Büyük Sıkıntısı Etraflarında Kurulan Sistem

Dünyanın en ünlü kripto para borsalarından ve platformlarından olan Coinbase‘in COO’su Katie Asiff, kripto para birimleri ve itibari paralar hakkında konuşup, iki kavramı karşılaştırdı. Katie’ye göre itibari paraların en büyük engellerinden birisi etraflarına kurulan sistemin ta kendisi. İtibari paralara sahip olabilmek veya bunları güvenle saklayabilmek için banka hesabına veya kimliğe sahip olma ihtiyacı dünyanın geri kalanında yaşayan iki milyar bankaya erişimi olmayan insan için ciddi bir sıkıntı oluşturmakta:

”Bu sebeple, onların akıllı telefonları var ancak gerçekten kullanamadıkları şey dolarları. Eğer dolarlarını kullanabilselerdi, yine de istedikleri an buna erişim sağlayamıyorlardı. Bunları koyacak bir yerleri de zaten yok ve kripto para birimleri bu konularda tamamen yeni bir çığır açtı.”

Asiff bunun yanı sıra kripto para birimlerinin sahip olduğu ekosistem ve blockchain teknolojisi hakkında da ifadelerde bulundu. Asiff’e göre blockchain teknolojisi ile kripto para birimlerinin bir araya gelmesi, itibari paraların yerini ciddi bir anlamda sarsabilir. Ünlü COO bunun yanı sıra ”itibari dolar” ile ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını, ancak onun yerine doların veya itibari paraların etrafındaki sistemin kusurlu olduğunu iletti.

”Birbirimizin yanında, birbirimize parayı uztabileceğimiz mesafede oturmadığımız sürece, bir bireyin diğer bireye itibari para göndermesi veya vermesi en azından %3 gibi bir masrafa yol açacak.”

Blockchain ve kripto para birimleri ile ise hem hız, hem de masraf konusunda daha önce olmadığı kadar üst seviyelere çıkılabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment