Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Custody Soğuk Cüzdandan İlk OTC İşlemini Gerçekleştirdi!

13 Mart tarihinde Coinbase tarafından yapılan duyuruya göre, ABD tabanlı kripto para borsasının depolama platformu Coinbase Custody soğuk depolama cüzdanından ilk tezgah üstü alım satım (OTC) işlemini gerçekleştirdi.

Söz konusu bildiride Coinbase Custody’nin artık direkt olarak Coinbase kripto para borsasının OTC platformu ile entegre olduğu ve müşterilerin OTC platformunu kullanarak alım satım işlemleri yapabilecekleri ve fonlarını oynatabilecekleri belirtildi. Söz konusu depolama platformu ile OTC platformu arasındaki bağlantı kurumsal müşteriler için hem güvenli ve çevrimdışı bir depolama, hem de anında aynı bir çevrimiçi depolama cüzdanındaymış gibi alım satım seçeneği sunmakta. Kullanıcılar yeni bağlantı sayesinde soğuk depolama cüzdanında bulunan fonlarına erişmek için daha az bekleyecekler ve işlemler çok daha hızlı gerçekleşecek.

Coinbase kripto para borsasının kurucu ortağı ve CEO’su olan Brian Armstrong geçtiğimiz Şubat ayında kripto para depolama hizmetleri konusunda dört tane önemli yanlış anlaşılma olduğunu ifade etmişti. Armstrong temel olarak çevrimiçi yani sıcak depolama cüzdanlarının her zaman esneklik ve hız sağlayan tek cüzdan olmadığını ve soğuk depolama cüzdanları ile de bunların mümkün olduğunu vurguladı.

Coinbase söz konusu OTC platformunu geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma sundu ve Coinbase bünyesinde satıştan sorumlu yönetici Christine Sandler o tarihlerde OTC kripto para alım satım platformları için devasa bir kurumsal yatırımcı ilgisi olduğunu dile getirmişti.

Binance kripto para borsası da geçtiğimiz tarihlerde kendi OTC platformunu açan isimlerden birisi olmuştu ve bu gelişmeler kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne olan ilgisini gözler önüne sermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment