Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Daha Fazla Altkoin Desteklese Ne Olur, Desteklemese Ne Olur?

Kripto para borsalarından Coinbase kısa süre önce 17 farklı alternatif kripto parayı desteklemeyi planladığını açıkladı.

Günümüzde sektörün en büyük şirketlerinden biri olarak gösterilen Coinbase bu hamleyle birlikte platformdaki altkoin sayısını artırmayı düşünüyor. Ancak şirketin bu hamlesi şimdiden pek çok kişi tarafından eleştiriliyor.

Altkoin Hamlesi

Coinbase bundan birkaç saat önce yaptığı açıklamada Avalanche, Celo, Chia, Coda, Dfinity, Filecoin, Handshake, Kadena, Mobilecoin, NEAR, Nervos, Oasis, Orchid, Polkadot, Solana, Spacemesh ve Telegram gibi 17 farklı kripto parayı desteklemeyi planladığını açıkladı.

Şirket bu kripto paraları destekleyerek platformun altkoin portföyünü genişletebilir. Ama buradaki problem şu: Coinbase platformdaki altkoin sayısını artırıyor da ne oluyor?

Ticaret Hacmi Ortada

Bugün sosyal medyada hızla yayılan bazı görseller gösteriyor ki Coinbase’in ticaret hacminin çok ciddi bir kısmı Bitcoin’den geliyor.

Bu oran o kadar ciddi ki XRP gibi büyük çaplı bir altkoin bile Coinbase’in ticaret hacminin yalnızca yüzde 4’ünü oluşturuyor.

The Block kaynaklı bu grafiklere bakarak aslında Coinbase’te hangi kripto paranın ne kadar hacmi olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Şu ana dek yayınlanan verilere bakarak konuşacak olduğumuzda da söyleyebiliriz ki çok fazla popülerliği olmayan altkoinlerin Coinbase’te doğru düzgün hacimleri bile yok.

Tepkiler Büyüyor

Sosyal medyadaki Coinbase kullanıcıları şirketin son zamanlarda izlediği altkoin politikasını ciddi anlamda eleştiriyorlar.

Bu kullanıcılar Coinbase’in platformda doğru düzgün hacmi dahi bulunmayan, şirketi hiçbir şekilde etkilemeyen koinlerle uğraştığını ve bu yüzden daha önemli şeylere zaman ayıramadığını düşünüyorlar.

Şirkete yöneltilen eleştirilerin başında ise Coinbase’in eskiden sunduğu kaliteli hizmetin artık mazide kalmış olması.

Coinbase kullanıcılardan ağır bir şekilde eleştiri almaya devam ederken altkoin politikasıyla ilgili herhangi bir değişikliğe gidecek mi gitmeyecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment