Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Beklenen Toplantıya Az Kaldı! Kripto Paralar Hakkında Ne Karar Alınacak?

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton ile dört diğer SEC temsilcisi yakın tarihte bir araya gelip kripto paralar da dahil olmak üzere birçok konuyu masaya yatıracak.

Beklenen Kripto Para Toplantısına Az Kaldı

19 Eylül tarihinde yayınlanan bir bildiride, beklenen toplantının 24 Eylül tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Panel olarak gerçekleştirilecek olan toplantıya Başkan Jay Clayton’un yanı sıra kripto para topluluğuna olan yakınlığı ile ”kripto anne” takma adını kazanan Hester Peirce ve diğer üç komisyon üyesi de katılacak.

Komite yetkilileri ve SEC üyeleri ile konuşulacak konuların başında ise kripto para birimleri geliyor. Kripto para birimlerinin yanı sıra hisse senetleri, tahviller ve diğer yatırım sözleşmeleri de dijital olup olmamasına bakılmaksızın incelenecek gündem maddeleri olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde başvuruyu çekme kararı alan VanEck/SolidX’in Bitcoin ETF’si için gerekli regülasyonlara da değinilecek olan toplantıda bir dijital varlığın menkul kıymet olup olmadığı veya menkul kıymet yasalarına tabii olup olmayacağı da konuşulacak.

Panelde sözü edilecek olan bir diğer kripto para konusu ise tabii ki merakla beklenen Libra gibi gözüküyor. Libra şimdiye kadar Almanya ve Fransa gibi hükümetlerden de ciddi regülasyon tehditleri işitti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment