Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Hükümeti, Madencilik Sektörüne Düzenlemeye Hazırlanıyor

Son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve Amerikan ambargosu nedeniyle, halkın ciddi oranda Bitcoin ve kripto para madenciliğine yöneldiği İran’da devlet, bu sektörü daha iyi bir şekilde düzenlemek için kolları sıvamış durumda.

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlerde, Tahran hükümetinin kripto para madencilik şirketlerinin yasal statüsünü belirlemek için çalışmalar yaptığı ifade ediliyor. Buna göre, İran’da yer alacak olan madencilik şirketlerinin bir lisansa tabii olması hedefleniyor. Bu lisansın da her yıl yenilenmesi planlanırken, bu sayede de sektördeki kaliteyi ve iyiliği sürdürülebilir kılmak amaçlanıyor.

Kripto paraların insan kaçakçılığı, uyuşturucu ya da terör finansmanı gibi alanlarda kullanılmasını engellemek için çok sıkı önlemler alan İran’ın, madencilik konusunda da atacağı adımlar ile iyi şeyler ortaya koyması bekleniyor.

Bİlindiği gibi İran’da halk, bir dönem elektriğin bedava olması sebebiyle camilere kripto para madencilik tesisleri kurmuştu. Halkın, bu alana olan ilgisinin ise her geçen gün arttığını söylemek mümkün.

Bakalım bu yeni taslak yasanın geçmesi ile birlikte İran, önemli bir madencilik merkezi haline gelmeyi başarabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment