Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Dahil 980 Kripto Para Borsasına Erişim Engeli Getirildi!

Dünya çapındaki Bitcoin (BTC) madenciliğinin en yoğun yapıldığı ülkelerden biri olan Kazakistan bu yıl Coinbase dahil 980 kripto para borsasına erişim engeli getirdi.

Kazakistan hükümetinin resmi web sitesinde 7 Aralık günü yayınlanan bildiride, Finansal Takip Otoritesi’nin (FMA) bu yıl içerisinde lisanssız şekilde faaliyet gösteren Coinbase dahil 980 adet kripto para borsasına erişirim getirdiğine yer verildi. FMA Başkanı Ruslan Ostroumov’un açıklamasına göre hükümet, yasa dışı borsa operasyonları ve kara para aklama kapsamında dokuz farklı şirket için soruşturma başlattı.

Ülkede 2023 yılında yürürlüğe giren Dijital Varlıklar Kanunu, lisanssız şekilde faaliyet gösteren kripto para borsalarının önünü kapatıyor. Ülkede kapsamlı bir düzenleyici netlik bütünü olmasını talep eden yetkililer özellikle artan Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin ardından kripto para kanunlarını geliştirdi.

Çin’in Bitcoin madenciliğini yasaklamasının ardından gerçekleşen göçte, madencilerin öncelikli tercihlerinden biri de Kazakistan olmuştı.

Bugüne kadar Kazakistan’dan onay almayı başaran borsalar arasında Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT‘nin yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!