Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Desteğiyle 5 Kat Değerlenen District0x (DNT) Nedir?

Geçen hafta Coinbase’in district0x (DNT) tokenının da dahil olduğu bazı altcoinleri listelemeye başlamasını duyurmasının ardından bu altcoinlerde artış görülmüştü. İçlerinden en dikkat çekeni ise DNT tokenı oldu. DNT, Coinbase etkisiyle %800 oranında fiyat artışı görmeyi başardı. Peki bu kadar yükselmeyi başaran DNT tokenı nedir, nasıl çalışır? Gelin inceleyelim.

CoinMarketCap verilerine göre, district0x’ın (DNT) piyasa değeri 30 milyon doların üzerindeyken piyasa sıralaması ise 183’tür. Toplam arzı 1 milyar olan DNT’nin sirkülasyondaki arzı 600 milyondur. 2017 yılında geliştirilen token, 2018 yılı sonlarına doğru oldukça stabil bir fiyat hareketi sergiledi ve fiyatı 2020 Kasım ayına kadar önemli bir değişiklik göstermedi. Fakat Coinbase‘in 5 Kasım’da DNT’yi borsada listelemesiyle birlikte yüksek bir fiyat artışı yaşandı. 

district0x-dntDNT listelenmenin ardından ne kadar yükseldi?

DNT’nin Coinbase’te listelenmeden önceki fiyatı 0,0088 dolarken borsada işlem görmeye başladığı anda fiyatı 0.079 dolara fırladı. Yatırımcıların çok büyük kazanç elde etmeyi başararak DNT fiyatını 0.062 dolara kadar düşürdüğü belirtildi. Türk Lirası şeklinde hesaplarsak DNT’nin yükselişe geçmeden önce 0.0782 TL seviyesinden fiyat artışıyla birlikte 0.62 TL’ye kadar çıkmış olduğunu görüyoruz. CoinMarketCap’e göre ise DNT şu anda 0.051769 dolar (0.40 TL) seviyesinde işlem görüyor.

district0x-dnt
DNT’nin son bir ay içindeki fiyat hareketi. CoinMarketCap
district0x-dnt
DNT’nin son bir hafta içerisindeki TL cinsinden fiyat hareketi. Coinbase

District0x (DNT) nedir, özellikleri nelerdir?

District0x (DNT), 2017 yılında kurulan Ethereum tabanlı, Aragon ve IPFS destekli ERC-20 standartlı bir tokendır. District0x ağında kullanılması için oluşturulan DNT, ağı geliştirme ve düzenlenme yetkisini kullanıcılara veren bir varlık olma özelliği taşıyor. Bununla birlikte, ağ üzerinde bulunan District isimli pazar yerinin oylanmasında da kullanılan DNT tokenı aynı zamanda kullanıcılar tarafından pazar yeri seçme, kötü amaçlı pazar bölgelerini reddetme gibi onay gerektiren durumlarda da kullanılır.

District0x ağı, dijital pazar yerlerini ve topluluklarını bir araya getirir. Ağda Ethlance, Name Bazaar ve Meme Factory isimli 3 adet District bölgesi bulunmaktadır. District0x ağının amacı ise merkezi otoritenin bulunmadığı, kendi içinde çalışmayı sürdürebilen bağımsız bir sistem yaratmak şeklinde aktarılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!