Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Duyurdu, NuCypher (NU) Yüzde Yüz Otuz Yükseldi

Dünyaca ünlü kripto para borsası Coinbase, NuCypher (NU) desteğini açıkladı. Kullanıcılar dün itibarıyla hesaplarına NU coinleri aktarmaya başladı. Coinbase, gerekli likidite koşullarının sağlanması ile yarın NuCypher’ı listeleyeceğini duyurdu. Duyurunun etkisi ile fiyatı iki kattan fazla yükselen NuCypher (NU) nedir? 

Önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase, paylaştığı blog gönderisi ile NuCypher (NU) müjdesi verdi. Coinbase dün itibarıyla borsa kullanıcılarının hesaplarına NU aktarmaya başlayabileceğini duyurdu. Coinbase, borsanın hizmet ettiği tüm bölgelerde NU desteğinin sağlanacağını bildirdi. Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre likidite koşullarının karşılanması ile, NU coin işlemlerinin 2 Aralık Çarşamba günü başlatılması planlanıyor.

NU işlemlerinin 4 aşamada başlayacağını duyuran Coinbase; kullanıcıların NU/USD, NU/BTC, NU/EUR ve NU/GBP pariteleri üzerinden işlem gerçekleştirebileceğini açıkladı. NU fiyatı, Coinbase etkisi de denebilecek bir şekilde duyurunun ardından keskin bir artış gösterdi. Dün 0,0750 doların altında olan fiyat, Coinbase açıklamasının ivmesi ile 0,1604 dolara kadar yükseldi. Yükselişini sürdüren NU fiyatı son 24 saatte %134 artış göstererek 0,1695 dolara çıktı.

Coinbase-NuCypher-NU
NuCypher (NU) fiyatının 24 saatlik değişimini gösteren grafik. Kaynak

NuCypher (NU) nedir?

NuCypher kendini merkeziyetsiz uygulamalar ve protokoller için veri gizliliği ve anahtar yönetimi sağlayan bir şifreleme ağı olarak tanımlıyor. NU ise NuCypher ağında bir düğümü çalıştırmak için stake edilebilen bir ERC-20 tokenıdır. NU coin, Coinbase dışında şu an Uniswap platformunda da erişilebilir durumdadır.

NuCypher projesi, MacLane Wilkison ve Curve’nin kurucusu Mikhail Egorov tarafından geliştirilmiştir. İkili NU için ilk denemeleri 2017 yılında gerçekleştirdi. Ethereum tabanlı NuCypher ağı, işin kanıtı (Proof of Stake) algoritması ile çalışmaktadır.NU için maksimum arz, ilk aşama için 3 milyar 885 milyon 390 bin olarak belirlenmiştir. 15 Ekim 2020’de ağ hayatına başlatan NuCypher için günlük ticaret hacmi 12.5 milyon dolardır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!