Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, EOS, Monero Platformlarındaki Buglar Keşfedildi

Beyaz şapkalı hackerlar geçtiğimiz 30 gün içerisinde birbirinden farklı kripto para ve Blockchain platformlarında toplamda 40’dan fazla bug keşfettiler.

The Next Web tarafından yapılan habere göre beyaz şapkalı hackerlar geçtiğimiz son bir ay içerisinde yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bazı kripto para ve Blockchain şirketlerinin zayıf noktalarını keşfettiler.

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre 13 farklı kripto para ve Blockchain şirketi hakkında yapılan değerlendirmeler sonucunda bu şirketlerin kullandıkları platformlarda 43 adet bug bulundu.

Görünüşe göre e-sport platformlarından Unikrn, toplamda 13 bug ile birlikte en çok bug barındıran platform listesinin başında geliyor. Unikrn’u ise 6 bug ile OmiseGo’nun geliştiricisi olan Omise takip ediyor.

Listenin üçüncü sırasına baktığımızda kripto para sektörünün en büyük platformlarından biri olan EOS’u görüyoruz. Beyaz şapkalı hackerlar son 30 gün içerisinde EOS platformunda beş farklı zayıf nokta bulmayı başardılar.

Bunların yanı sıra Tendermint’in dört, Tezos ve Augur’un ise üçer adet zayıflığa sahip olduğu düşünülüyor. Gizlilik odaklı kripto paralardan Monero, ICON ve MyEtherWallet ise ikişer zayıf noktaya sahip durumdalar.

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Coinbase ve Brave adlı İnternet tarayıcısının geliştiricisi olan Brave Software hakkında ise birer tane rapor yayınlandı.

Beyaz şapkalı hackerlar yaptıkları bu araştırmalar sonucunda toplamda 23 bin 675 dolar değerinde para ödülü almayı başardılar. Bu paranın 8 bin 500 dolarlık kısmı Tendermint, 5 bin 500 dolarlık kısmı EOS, bin 375 dolarlık kısmı ise Unikrn tarafından ödendi.

EOS’un ise kendi platformundaki zayıf noktaları bulan hackerlara on binlerce dolar değerinde para ödülü verdiği düşünülüyor.

The Next Web tarafından yapılan habere göre söz konusu kripto paralarda bulunan zayıf noktalar çok büyük bir tehdit oluşturmuyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment