Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Resmi İnternet Sayfasındaki Açıklamada Korkutucu Değişim!

Kripto para piyasasında 2018 yılına damga vuran projelerden birisi olarak bilinen Tether, bir süredir koruduğu suskun halini geçtiğimiz 14 Mart tarihinde bozdu.

Toplam piyasa hacmine göre en büyük stabil koin konumunda olan Tether, ABD doları endeksli bir kripto para olarak bilinmekte. Yani teknik olarak sirkülasyonda olan her bir USDT için, Tether’in ilgili bir bankada ona eş değer 1 ABD doları tutması gerekmekte.

Ancak tartışmalı proje geçtiğimiz günlerde kendi internet sitesinde yaptığı bir açıklamada bundan sonra her bir USDT için banka kasalarında 1 ABD doları tutmayabileceğini ve şirketin, ”zaman zaman” 3. partilere verdiği borçların ve diğer varlıkların da USDT endeksi olarak ibraz edilebileceğini belirtti.

2018 yılına özellikle iddia ettiği kadar ABD dolarına sahip olmadığı kuşkusuyla damga vuran ve daha sonra birçok stabil koinin piyasaya çıkmasına neden olan Tether, bu hamle ile çok daha büyük bir değer kaybı yaşayabilir. Şirket 2018 yılının ilk çeyreğinde bir denetim geçirmiş ancak denetimi yapan firma sadece Tether’in yeterli miktarda dolara sahip olduğunu beyan etmiş ve ayrıntılı bir bilgi verilmemişti.

Tether en son yaptığı açıklamalarında Porto Riko tabanlı Noble Bank bünyesinde 2.2 milyar dolara sahip olduğunu belirtmişti. Basın saatine göre en büyük dokuzuncu kripto para birimi konumunda olan Tether’in toplam piyasa hacmi de 2.015 milyar dolar seviyesinde.

Tether’in tahtı yeni ortaya çıkan ve denetlenen stabil koinler nedeniyle sallanmaya başlamıştı ki bu yeni gelişme olaylara daha fazla hız katabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment