Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Zelanda’da Camiye Saldıran Terörist Zamanında Bitconnect Yatırımı Yapmış!

Tüm dünya gündemi bugün sabah saatlerinden itibaren Yeni Zelanda içerisinde gerçekleştirilen vicdansızca bir terör saldırısıyla sarsıldı ve sarsıntının etkileri hala sürüyor.

Yeni Zelanda‘nın Christchurch olarak bilinen bölgesinde iki birbirine yakın camiye dört terörist tarafından saldırı düzenlendi ve Müslümanların hedef alındığı bu saldırıda şimdilik polisin kayıtlarına göre hayatını kaybedenlerin sayısı 49 olarak biliniyor.

Özellikle Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen bu saldırılar, Masjid Al Noor ve Linwood Masjid isimli camilere karşı yapıldı.

Bitconnect’ten Para Kazanmış

Saldırıyı yapan teröristlerden birisi kendi Twitter hesabından 74 sayfalık bir manifesto yayınladı ve çeşitli liderlere ve halklara yönelik tehditlerin yanı sıra, kendi hayatı hakkında da bilgi verdi. Manifestonun kripto para ekosistemi ile ilgili kısmı ise teröristin zamanında Bitconnect‘e yatırım yapmış olması.

Avustralyalı ”işçi sınıfı” ve düşük gelire sahip bir ailede dünyaya geldiğini belirten terörist, üniversiteye gitmediğini ve Bitconnect’e yatırım yapmak amacıyla biraz para kazanmak için kısa süreliğine çalıştığını ve buradan kazandığı para ile seyahat ettiğini ifade etmekte.

 

Kripto para sektörünün en büyük balonlarından ve piramit yapılarından birisi olarak tanınan Bitconnect, zamanında top 10’un önde gelen kripto para birimlerinden birisiydi ve zirve yaptığı tarihlerde 400 doları bile aşan birim fiyata ulaşmıştı.  BCC isimli kripto para birimi tabir-i caizse balon patladıktan sonra 1 doların bile gerisine düşmüş ve bunun devamında yasal süreç yüzünden belini hiç doğrultamadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment