Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Bankalara Özel Bir Sabitkoin Geliştirmeyi Düşünüyor

Teknoloji sektörünün dev ismi IBM, tamamen bankalar tarafından kullanılacak yeni bir sabitkoin geliştirmeyi planlıyor olabilir.

IBM’in Blockchain departmanından sorumlu olan Jesse Lund geçtiğimiz gün Cheddar’a konuştu ve şirketin kripto para ve Blockchain sektörlerindeki planlarından bahsetti.

Alanının en büyük isimlerinden biri olan IBM geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Blockchain teknolojisiyle ilgili birbirinden farklı araştırmalar yaptı ve bu teknoloji üzerinden yepyeni projeler yürüttü. Lund tarafından yapılan açıklamalara göre ise IBM bu ilgisini kripto para sektörüne de yansıtmak istiyor.

Dünya genelindeki pek çok bankanın kripto para ve Blockchain sektörlerini takip ettiğini söyleyen Lund, bazı ülkelerdeki bankaların yerel para birimi dolayısıyla ciddi sorunlar yaşayabildiklerini belirtiyor.

Lund’a göre IBM, yerel para birimi ve benzeri unsurlar yüzünden günlük işleyişinde sorunlar yaşayan bankalar için özel bir sabitkoin üretmeyi planlıyor olabilir. Lund, IBM’i bu noktaya iten şeyin özellikle “finansal kurumlardan gelen talep” olduğunu vurguluyor.

IBM’in planladığı sabitkoin projesiyle JPMorgan tarafından geliştirilen JPM Coin projesi arasında bir kıyaslama yapan Lund, şu açıklamayı yapıyor:

“IBM JPMorgan’ınki gibi daha kişiye özel bir koin geliştirmek istemiyor. Ama JPMorgan’ın planı aslında bizim planımızla örtüşüyor. Bizim kafamızdaki şey herkes tarafından erişebilen bir proje geliştirmek.”

IBM tarafından bu yönde atılacak bir adım sabitkoin piyasasındaki dengelerin ciddi anlamda değişmesine yol açabilir. Ancak Lund’ın röportaj sırasında da belirttiği üzere şirketin henüz kesin bir planı bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment