Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase İçin ABD’de Kritik Gelişme: Kripto Para İşlemleri İçin Yasal Onay Aldı!

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) vadeli kripto para işlemleri sunabilmek için resmen onay aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasındaki davadan dolayı problemli günler geçiren Coinbase’den büyük bir duyuru geldi. Coinbase tarafından 16 Ağustos tarihinde yapılan resmi açıklamada, uygun ABD müşterilerine platformları üzerinde vadeli kripto para işlemlerine erişim sağlamak için düzenleyici onay aldıkları belirtildi.

Söz konusu lisans onayının CFTC tarafından belirlenen öz düzenleyici bir kuruluş olan Ulusal Vadeli İşlemler Birliği’nden (NFA) alındığını duyuran Coinbase, bu kapsamda vadeli işlem komisyon platformu (FCM) olarak faaliyet göstereceklerini vurguladı.

Coinbase, müşterilerinin yakında Coinbase Financial Markets aracılığıyla vadeli işlemlere doğrudan erişebileceklerini beyan etti.

Coinbase’in kurumsal ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Greg Tusar konu hakkında yaptığı açıklamada, alınan onayı önemli bir basamak aşama olarak değerlendirdi:

Bu bizler için önemli bir kilometre taşı. Borsamız, doğrulanmış müşteriler için düzenlenmiş ve kaldıraçlı kripto vadeli işlemlerinin yanı sıra geleneksel spot kripto ticaretini doğrudan sunan bir lider konumundadır.

Başkan Tusar, küresel kripto türev piyasasının dünya çapındaki kripto ticaret hacminin yaklaşık %75’ini temsil ettiğini ve kritik bir noktada konumlandığını hatırlattı.

Öte yandan Coinbase söz konusu lisansın duyurusunu 2021 yılının Eylül ayında gerçekleştirmişti.

Duyurunun ardından Coinbase’in hisse senedi COIN, piyasa açılışı öncesi %4’e yakın yükseliş yaşayarak 82 dolar seviyesini aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!