Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Bankasının CEO’su ve İki Yöneticisi Görevi Bırakıyor: Kaçıyorlar Mı?

İflas eden kripto para bankası Silvergate’in CEO’su dahil üç üst düzey yetkilisi görevlerinden ayrılma kararı aldı.

Geçtiğimiz yıl FTX ve Alameda Research‘ün iflaslarından ciddi darbe alan ve 2022 yılının dördüncü çeyreğinde 1 milyar dolarlık net zarar açıklayıp iflas bayrağını çeken Silvergate’de parçalanmalar devam ediyor. Kripto para bankasından gelen son açıklamaya göre CEO dahil üç üst düzey yetkilisi ayrılma kararı aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruya göre bankanın CEO’su Alan Lane ve Baş Hukuk Sorumlusu (CLO) John Bonino, 15 Ağustos tarihi itibariyle görevden çekildi. Silvergate’in Finansal İşler Müdürü (CFO) Antonio Martino da 30 Eylül itibariyle görevinden ayrılacak.

Üç yönetici, bir kıdem tazminatı paketi alacaklar fakat bundan sonraki süreçte şirket üzerinde herhangi bir mali hakları olmayacak.

Silvergate’ye yeni görevler belli oldu

Silvergate’in Baş Risk Sorumlusu Kathleen Fraher, Lane’in ayrılmasının ardından şirketin ve bankanın “Baş Geçiş Sorumlusu” olarak görev yapacak. Muhasebe Müdürü Andrew Surry ise mali işler müdürlüğü görevini üstlenecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, tasfiye sürecinin devam edebilmesi için gerekli yetkilendirilmelerin yapılacağı vurgulandı:

Şu anda şirket, banka tasfiyesini sürdürme planı ışığında bir Şirket Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı, Banka İcra Kurulu Başkanı veya Şirket ve Banka Mali İşler Müdürü atamayı beklememektedir.

Söz konusu ayrılma işlemi tasfiye sürecinin henüz tamamlanmaması nedeniyle akıllara herhangi bir sebepten dolayı kaçıyorlar  sorusunu getirdi. Herhangi bir mali haklarının olmayacağını kabul eden yöneticilerin bir sorumluluktan kaçıyor olabileceği de tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!