Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase İngiltere CEO’su: Kurumsal Yatırımcı Kripto Paralara Büyük İlgi Duyuyor

Coinbase İngiltere CEO’su Zeeshan Feroz, kripto para devriminin gerçekleşmesini en çok isteyen isimlerden biri olarak gösteriliyor. Feroz, Amerikan basınına özel bir röportaj verirken, Londra’nın büyük bir Blockchain merkezi olabileceğinden, Brexit’in potansiyel kripto para düzenlemesi etkisine birçok konuya değindi. İşte röportajdan öne çıkan birtakım satır başları…

…Coinbase İngiltere’nin ana hedefi konusunda;

”Bizim şirket olarak yapmayı en çok istediğimiz şey, kesinlikle İngiltere’deki kullanıcılara daha hızlı ödeme yapmaları konusunda hizmet vermek. Bizim için bu ciddi bir meydan okuma. Yakın dönemde borsamınız kullanan Birleşik Krallık merkezli kullanıcılarımız hesaplarına Sterlin yatırıp, hesaplarından Sterlin çekebilecekler ve daha hızlı ödeme yapma şansına sahip olacaklar.”

…Coinbase Custody’nin sektörde rakibi olup olmayacağı hakkında;

”Bunu yapan sektördeki ilk firma biziz ancak birçok kurum da bu yönde araştırmalar yapıyor ve yapmaya da devam edeceklerdir. Bu rekabet, kesinlikle piyasayayarar. Koruma ve güvenlik hizmetlerini geliştirirsek, bizim için çok iyi bir şey olacaktır ve bu ekosistem için çok iyi bir iş yapmış oluruz. O yüzden rekabetten korkmuyoruz.”

…Coinbase Custody’ye başka tokenler eklenip eklenmeyeceği sorusu üzerine;

”Koinlerin düzenleme noktasındaki profilleri ve kullancıya nasıl bir hizmet sundukları bizim açımızdan çok önemli. Bu yüzden şu an elimizde bulunan koinlerin üzerine ekleme yapmamız gayet de mümkün. Tabii ki büyüyüp gelişeceğiz bunda hiçbir sorun yok. Zamanla daha fazla koin, eğer şartlara da uymuşsa, tabii ki de portföye eklenecektir.”

Ekleme konusunda düzenleme süreçleri de önemli. Senet olarak kabul edilen tokenleri de gerekli lisansları aldığımız takdirde ekleyebiliriz, neden olmasın. Bu konuda gayet olumlu yaklaşıyoruz.”

…İngiltere Başbakanı Theresa May ve onun Blockchain’e desteği hakkında;

”Londra bir Blockchain merkezi olabilir. Bunu başarmak bizim için gayet de önemli bir şey. Şu an için şehrin profili ve diğer koşullar çok uygun. Tüm kurumlar, kuruluşlar ve ekonomik koşullar şu an bizim lider bir bölge olmamız için elimizin altında hazır bekliyor. Aynı zamanda çok ciddi bir yetenek havuzumuz da mevcut. Bunu da kullanırsak işlerin daha iyi bir hal almaması için hiçbir sebep yok. Hükümetlerin bakış açısıyla olaya yaklaşırsak esas sorun elbette ki yasal düzenlemeler ve bunların etkileri. May ve arkadaşlarının da şirketlerin önüne net bir taslak koyması lazım ki şirketler de neye göre ve nasıl hareket edeceklerini bilsinler.”

…Brexit ve onun kripto para düzenlemelerine etkisi üzerine;

”Brexit’in rolü büyük olabilir çünkü Avrupa Birliği’ni beklemeden daha hızlı hareket etmemize olanak doğabilir. Bu sayede sektörün kendini geliştirmesini sağlayacak koşulları oluşturabilirsiniz. İngiltere’nin önünde Cebelitarık, Malta ve diğer bazı bölgeler gibi örnekler de var. Bunları göz önüne alıp doğru hamleleri yaparsak gerçekten de ülkeyi büyük bir Blockchain inovasyon bölgesi haline getirmemiz işten bile değil. Bunu yapabiliriz.”

…Görmek istediği özel bir yasal düzenleme olup olmadığı yönündeki soruya;

”Bir kere kurumsal yatırımcının bu sektöre büyük bir ilgisi var. Buna zeval getirmeyecek şekilde hareket etmek en önemlisi. FCA’nın bu noktada sınırlı bir hareket alanı olması gerekir ve bu sayede bu kurum; Avrupa’daki sonradan bu işi yapacak ülkelere de örnek olabilir. Hem bizim için hem de Avrupa için böylesi bir yaklaşım çok önemli olacaktır. Ayrıca tabii ki de kara para aklama ve diğer kötü niyetli faaliyetlerin de efektif bir şekilde engellenmesi yönünde çıkarılacak yasalar, herkes için çok önemli olur.”

…Coinbase Londra’da neler yapacak;

”Şu anda burada bir ekip kuruyoruz ve ciddi bir şekilde işe alım yapıyoruz. Londra’yı hem mühendislik hem de Avrupa’daki operasyonlarımız için önemli bir merkez olarak görüyoruz. San Fransisco’nun dışındaki en büyük merkezimiz burası olacak, bunu kesinlikle söyleyebilirim. Şu anda şirket olarak 100’den fazla pozisyona kişi arıyoruz ve bunların bir kısmı da Londra’da yer alıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment