Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase IRS ile Mücadelesinden Zafer Elde Etti

Coinbase, kullanıcıların şahsi bilgilerini ifşa etmemek için ABD’de bir nevi vergi dairesi işlevi gören IRS’ye (Internal Revenue Service) karşı bir süredir verdiği yasal mücadeleden kısmen de olsa zafer elde etti. Coinbase’e göre hükûmet vergi kaçakçılığını denetlemek için ilk başta 500 binin üstünde kullanıcının bilgisini talep etti. Aylar süren mücadeleden sonra ise Coinbase IRS’nin talebinde %97’lik bir azalma yaptığını ve artık yalnızca 14 bin kullanıcının bilgisini talep ettiğini açıkladı.

Coinbase, IRS’nin talep ettiği belge miktarında da kayda değer bir azalma olduğunu duyurdu. Şirketin yayınladığı blog yazısında, IRS’nin bu 14 bin “yüksek hacimli” kullanıcıyı ne gibi kriterlere göre diğer kullanıcılardan ayrı tuttuğu açıklanmadı. Coinbase’in açıklamadığı diğer şey ise vergi kurumu IRS’nin talep ettiği belgelerin tam olarak ne kadar kapsamlı olduğu.

Örnek Niteliğinde

Kripto para borsası Coinbase’in IRS’ye karşı kazandığı bu kısmi zafer, kripto para piyasasının vergilendirmelere karşı vermesi gereken tepkiyi gösteren bir örnek niteliğinde. Coinbase’e göre pek çok şirket, talep edildiği zaman IRS’ye tüm bilgileri veriyor. Ancak Coinbase, kullanıcıların mahremiyetini korumak istiyor:

“Bu sürece 12 aydan uzun bir süre önce başladık. Bugün elde ettiğimiz zafer umduğumuz kadar büyük olmasa da hem piyasa için hem de verdiğimiz mücadele olmasaydı haksız yere hedef haline gelecek yüz binlerce müşteri için sağlam ve eşi benzeri görülmemiş bir zafer. Talep edilenlere karşı tam anlamıyla bir zafer elde edememiş olmak bizi hayal kırıklığına uğratsa da müşterilerimiz adına mücadele vermiş olmaktan ve küçük bir şirket olarak büyük bir devlet kurumuna karşı zafer elde etmekten gurur duyuyoruz.”

Şirket, mevzu bahis 14 bin kullanıcının bilgilerini verme aşamasına gelinirse kullanıcılara önceden bilgi verileceğinin sözünü verdi. Şirketin yasal ekibi, işlemlere devam etmeden önce durumu değerlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment