Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kripto Para Borsasına Karşı Başlatılan Kampanyanın Amacı ve Yapılma Sebebi Ne?

ABD’nin ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, birkaç günden beri #DeleteCoinbase olarak da bilinen bir Twitter harekatının hedefi haline geldi.

8 Milyar doların üzerinde toplam değere sahip olan borsa devinin kullanıcılar tarafından hedef haline gelmesinin aslında birden çok sebebi var. Bilindiği üzre Coinbase geçtiğimiz tarihlerde bir blockchain analiz firması olan Neutrino’yu satın aldığını açıklamış ve tepkilere yol açmıştı.

Neutrino az sayıda bulunan blockchain veri analiz firmalarından birisi ve bunun tepki çekmesinin en büyük nedeni, firmanın eski sahiplerinin zamanında hükümete bilgi satan kişiler olması. Birçok kripto para topluluğu üyelerinin, kripto para kullanırken faydalanmak istediği en büyük avantajlardan birisi de kripto para ve blockchain teknolojisinin sunduğu anonimlik ancak Coinbase’nin yeni satın aldığı firma ile bunun artık mümkün olmayacağı olasılığı mevcut.

Bunun yanı sıra Coinbase yöneticisi Sandler’in konu hakkında yaptığı açıklamada, Coinbase’nin eski hizmet sağlayıcılarının müşteri verilerini sattığını ifade etmesi de fitili ateşleyen son etmen oldu.

”Mevcut hizmet sağlayıcılarımızdan uzaklaşmak ve bunları değiştirmek bizim için önemliydi. Bunlar dışarıdaki kaynaklara müşteri verilerini satıyorlardı ve bunun üzerinde kontrol sahibi olmak bizim için zorunlu hale geldi.”

Bütün bunlara ek olarak Coinbase’nin hala davası devam eden ve menkul kıymet olup olmadığı belli olmayan XRP’yi listelemesi, XRP topluluğundan övgü alsa da diğer topluluklardan ciddi bir tepki çekti.

Görünüşe göre Coinbase’nin başı uzun bir süre daha ağrıyacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment