Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketleriyle Bankaların Arası Hala Soğuk

Dünya genelindeki kripto para şirketleri, söz konusu banka hesabı açmak ve bankacılık hizmeti almak olduğu zaman hala çeşitli sorunlarla karşılaşmaya devam ediyorlar.

Günümüzdeki pek çok kişi artık kripto para şirketleriyle bankalar arasında belli başlı anlaşmazlıklar yaşandığının farkında. Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre kripto para şirketleri, bu anlaşmazlıklar yüzünden hala banka hesabı açarken zorluk yaşıyorlar.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Alameda Research adlı bir kripto para şirketinin CEO’su olan Sam Bankman-Fried, bu konudan epey şikayetçi durumda.

Bankman-Fried, sıradan bir şirketin banka hesabı açmak istediği zaman o bankanın “en yakın şubesine gidip” işi halledebileceğini, kripto para şirketleri için ise durumun biraz daha farklı olduğunu belirtiyor.

Kendisinin açıklamalarına göre bankalar, banka hesabı açmak isteyen kripto para şirketlerine karşı olumsuz bir tavır sergiliyorlar. Bunun sebebi ise kripto para sektörünün henüz tam anlamıyla düzenlenmemiş olması ve kripto para şirketlerinin kendi içlerinde belli başlı yasal belirsizlikler barındırmaları.

Bloomberg, büyük çaplı bankaların kripto para şirketlerine hizmet vermekten kaçındıklarını, küçük çaplı bankaların ise kripto para piyasasını anlamaya çalıştıklarını belirtiyor.

Bankacılık hizmeti alamamak konusundan şikayetçi olan tek isim Bankman-Fried değil. Yine bir kripto para şirketi olan BitPay’in CCO’su Sonny Singh de bundan bir süre önce konu hakkında benzer açıklamalarda bulunmuş, BitPay’in şu ana kadar görüştüğü pek çok banka tarafından reddedildiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment