Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX’in Paraları Aslında Diğer Kripto Para Borsalarındaydı

Yapılan yeni araştırmalar, QuadrigaCX‘in diğer kripto para borsalarında yüklü miktarda Ethereum sakladığını gösteriyor.

Kripto para araştırma şirketlerinden ZeroNonCence, son zamanlarda QuadrigaCX adlı kripto para borsasının mali durumunu araştırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyordu. Şirket QuadrigaCX olayını açıklığa kavuşturmak için Kraken CEO’su Jesse Powell ve MyCrypto CEO’su Taylor Monahan gibi isimlerle işbirliği yaptı.

ZeroNonCence tarafından yapılan araştırmalara göre QuadrigaCX yöneticileri, birkaç farklı kripto para borsasında Ethereum tutuyorlardı. Bu araştırmaya göre QuadrigaCX’e ait sayılabilecek 650 bin adet Ether; Kraken, Bitfinex ve Poloniex gibi borsalar üzerinde saklanıyordu.

ZeroNonCence birkaç gün önce yayınladığı raporda QuadrigaCX’in bu borsalarda hesaplarının olduğunun ve borsanın Kraken, Bitfinex ve Poloniex gibi borsalara para aktardığının kanıtlandığını belirtiyor. Yine ZeroNonCence’e göre söz konusu ETH meblağının işlem sırasındaki değeri yaklaşık 150 milyon dolardı.

QuadrigaCX’in cüzdanlarına erişebilen tek isim olan Gerald Cotten bundan birkaç ay önce hayatını kaybetti ve borsa yöneticileri, cüzdanlara erişemez oldular. Özel anahtarlarla saklanan bu cüzdanlar QuadrigaCX kullanıcılarının da kendi fonlarına erişememelerine yol açtı.

ZeroNonCence yayınladığı raporda diğer yöneticilerin cüzdan anahtarlarından haber olmamalarının mümkün olduğunu belirtiyor. ZeorNonCence’e göre Cotten haricindeki yöneticiler veya Cotten’ın eşi olan Jennifer Robertson, QuadrigaCX’in Bitfinex, Poloniex ve Kraken gibi borsalarda para tuttuğunun farkında dahi olmayabilirler.

Eğer ZeroNonCence tarafından yapılan araştırmalar doğruysa ve QuadrigaCX’in fonları bu borsalardaysa şirket bu paraları kolaylıkla geri alabilir ve hizmet vermeye devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment