Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kripto Para Borsasını, XRP’yi Listelemekten Alıkoyan Sebep Ne?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, uzun bir süredir XRP kullanıcılarının dilinden düşmüyor. Bunun en büyük nedeni ise piyasa hacmine göre ikinci en büyük kripto para biriminin taraftarlarının, XRP’nin hala Coinbase’de listelenmemiş olmalarına gösterdikleri tepki ve listelenmesine karşı besledikleri umut olarak bilinmekte.

Coinbase geçtiğimiz 7 Aralık tarihinde 31 adet kripto para birimini mercek altına aldığını belirtip bunlardan birinin de XRP olduğunu açıklayınca, bu umutlar iyiden iyiye yeşermeye başladı. Peki Coinbase’i hala XRP listelemekten alıkoyan sebep veya sebepler tam olarak ne?

Ripple ve XRP’nin Devam Eden Davaları

Coinbase başkan yardımcısı Dan Romero, bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, platformun belirli bir kalitenin üzerinde ve yasal olarak uyumlu olan varlıkların %90’ını eninde sonunda listeyeceklerini açıklamıştı. Bunun bir geleneksel hisse senedi piyasası gibi olduğunu belirten Romero, Coinbase’in kullanıcılara hangi kripto para birimine yatırım yapabilecekleri konusundan olabildiğince çok seçenek vermek istediğini ifade etti:

”Stratejide yaptığımız değişim, gerçekten müşteri talebi ile ilgili. Müşterilerimize istedikleri bir numaralı şeyi sorduğumuzda, onlar bize bunun platforma yeni kripto para birimleri eklenmesi olduğunu söyledi. Aynı geleneksel bir hisse senedi borsası gibi, platform belirli bir kalite standardının üzerinde olan her şeyi listeleyecek. Ve sonuç olarak yatırımcılarla bireyler, neye yatırım yapmaları konusunda seçim yapabilecek.”

XRP’nin bu konuda önünde yer alan en büyük engel ise, Ripple aleyhinde açılmış toplu davalar ve SEC tehdidi. ABD tabanlı Coinbase, XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı konusu netleşene kadar söz konusu kripto parayı platforma eklemeyi riske alamayacaktır. SEC başkanı Jay Clayton da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir platformda konu hakkında gelen soruya, ‘buna yargıç ve jüri karar verecek’ cevabını vermiş ve iyice endişe yaratmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment