Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase: Kurumsal Yatırımcılar Ethereum Bakiyelerini Büyütüyor

Bu hafta Coinbase tarafından yayınlanan ve yılın ilk yarısına ait verilerin değerlendirildiği rapora göre Ethereum’un (ETH) borsalardaki toplam ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında Bitcoin’e (BTC) kıyasla daha büyük bir artış gösterdi. 

Yılın ilk yarısını kapsayan raporda; 12 ayda %280 oranında değer kazanmış ve birçok Coinbase müşterisinin uzun vadeli portföyünün altın ile rekabet edercesine temel parçası haline gelmiş Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’a dair genel bir tablo çizildi.

  • Coinbase verilerine göre Ethereum, 30 Haziran’da son bulmuş 12 aylık dönemde %895, 6 aylık dönemde %210 değer kazandı.

  • Ethereum’un Bitcoin’den daha dik bir grafik çizmesine katkıda bulunan şeyler, başlıca 1) Ethereum tabanlı DeFi protokollerinin artan kullanım düzeyi, 2) Yatırımcıların Ethereum’u proof-of-stake mekanizmasına geçirecek olan ETH 2.0 dönemine iyimser bakıyor olması, 3) Ethereum’un arzını gas ücretlerini yakmak suretiyle azaltması beklenen EIP-1559 önergesi ve 4) Optimism ve Polygon gibi ölçekleme çözümlerinin yükselişi olarak sıralandı.

  • Coinbase, “Bu yılın ilk yarısında hedge fonları, vakıf fonları ve şirketler dahil olmak üzere, pek çok kurumsal müşterimiz Ethereum’un uzun vadede BTC kadar kalıcı olabileceği ve yatırım portföylerinde BTC’den daha farklı bir rol oynayabileceği düşüncesi ile bakiyesine ya ilk kez ya da fazladan ETH ekledi.” açıklamasını yaptı.

  • Yılın ilk yarısında majör borsalardaki toplam Bitcoin hacmi, bir önceki yılın aynı dönemindeki 356 milyar dolarlık düzeye kıyasla %489 oranında büyüyüp, 2.1 trilyon dolara yükseldi. Ethereum’un hacmi ise aynı dönemde 92 milyar dolardan 1.4 trilyon dolara çıkıp, Bitcoin’inkine kıyasla çok daha büyük, %1.461’lik büyüme gösterdi.

  • DeFi ve stablecoin kullanımı ile hareketlenen Ethereum ağı, günlük işlem sayısı bakımından rekorunu 9 Mayıs’ta, 1 milyon 638 bin 890 işlem ile kırdı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!