Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered’ın Desteklediği Kripto Para Şirketi Birleşik Krallık’ta Kayıt Yaptırdı

Standard Chartered’ın girişim sermayesi kolu SC Ventures ile varlık yönetimi gibi hizmetler sağlayan Northern Trust tarafından desteklenen Zodia Custody, Birleşik Krallık’ın regülatörü olan Finansal Yürütme Kurumuna bir kripto para şirketi olarak kayıt yaptırdı.

Londra merkezli olup global çapta faaliyet gösteren Zodia Custody, kurumsal yatırımcıların güvenli bir şekilde kripto para yatırımı yapabilmeleri için gerekli custody hizmetlerini sağlıyor.

SC Ventures ve Northern Trust tarafından kurulan Zodia Custody, bir yandan geleneksel custody sürecine hakim olup yatırımcıların “yüksek standartlarını ve beklentilerini” karşılayabilecek, öbür yandan da kripto para piyasasının değişken yapısına uyum sağlayabilecek kadar “esnek” olacak şekilde tasarlandı.

Birleşik Krallık’taki kripto para şirketleri, 10 Ocak 2020’de 2017 Kara Para Aklama, Terör Finansmanı ve Fon Nakli Regülasyonu (MLR 2017) kapsamına alındı ve bu şirketlere Finansal Yürütme Kurumuna kayıt yapma yükümlülüğü getirildi. Şu ana dek sadece dokuz kayıt yaptırılmışsa da, şirketlerin kayıt yaptırmak için 31 Mart 2022’ye kadar zamanları var.

Ticari faaliyetlerini bu düzenlemeye tabi olarak başlatan Zodia, başlangıç aşamasında Bitcoin ve Ethereum için custody hizmeti sunacak. Şirketin ürün yelpazesi, müşterilerden gelecek talebe bağımlı şekilde genişleyebilecek.

SC Ventures’ın yöneticisi Alex Manson, “Kripto paraların bir varlık türü olarak kalıcı olduğuna inanıyoruz.” derken, Zodia Custody CEO’su Maxime De Guillebon şu açıklamada bulundu:

“Standard Chartered’ın ve Northern Trust’ın sunduğu en iyi uygulamalardan faydalanıp, kurumsal müşterilerimize ve onların yatırımcılarına, sahip oldukları (kripto) varlıkların, geleneksel piyasalardakine benzer bir şekilde saklanıyor olmasının rahatlığını sunuyoruz.”

Standard Chartered, kripto para altyapısından bağımsız olarak dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) uluslararası para transferi amaçlı kullanımını test etmek için Tayland’ın ve Hong Kong’un merkez bankaları ile iş birliği yapıyor. Northern Trust ise blockchain tabanlı bir tahvil ihracı için Singapur’un merkez bankası ile birlikte çalıştı.


Görsel: London Sights (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!