Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Suriye ile Türkiye’den Bazı İsimleri ve Bir Bitcoin Adresini Kara Listeye Aldı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Türkiye’de bulunup El-Kaide’ye finansal aracılık yapan bir Suriye vatandaşı ile bir Bitcoin adresi dahil olmak üzere bazı isimleri yaptırım listesine ekledi.

El-Kaide ve Heyet Tahrir Şam için fonlama sağladığı ve internetten militan topladığı iddia edilen bir grup kişiye yaptırım uygulanmaya başladı.

OFAC tarafından yapılan açıklamaya göre El-Kaide, Suriye’de savaşan mücahitlere maddi destekte bulunabilmek için Gaziantep’teki Hasan Al-Shaban adlı bir Suriye vatandaşının banka hesaplarını kullanıyordu.

Al-Shaban’ın hesap hareketliliği Türkiye’nin yanı sıra Batı Avrupa’yı, Kuzey Afrika’yı ve Kuzey Amerika’yı da kapsıyor.

Listeye alınan bir diğer isim, Tacikistan vatandaşı Farrukh Furkatovitch Fayzimatov ile ona ait olduğu saptanan bir Bitcoin adresi oldu. Fayzimatov’un Heyet Tahrir Şam adına bağış ve militan toplayabilmek için sosyal medyayı kullandığı belirtildi.

26 yaşındaki Fayzimatov’un Heyet Tahrir Şam’a motosiklet gibi çeşitli araç ve ekipmanlar gönderebilmek için bağış kampanyaları düzenlediği açıklandı.

Blockchain verilerine göre Fayzimatov’a ait olan Bitcoin adresi, sonuncusu 6 Kasım 2019’da olmak üzere toplamda 24 işlemde kullanıldı. Toplam 0,24926 BTC alan adresin bakiyesi şu anda boş.

Hazine Bakanlığı, bunun gibi kripto para adreslerini yaptırım listesine almaya ilk olarak 2018 yılında başladı.


Görsel: Department of Treasury Seal (woodleywonderworks/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!