Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

State Street Özel Fon Müşterilerine Kripto Para Hizmeti Sunacak

Yönetimi altında 3.9 trilyon dolar değerinde varlık bulunduran bankacılık devi State Street, kripto para sahibi olan özel fon müşterilerine fon idaresi bakımından daha kapsamlı hizmetler sunabilmek için Lukka ile anlaştı.

2014’te kurulan ve borsalara, işlem masalarına, muhasebe ofislerine hizmet veren Lukka’yla çalışan State Street, kripto para veya daha farklı bir dijital varlık kullanan özel fon müşterilerine mutabakat, bildirim gibi süreçlerde destek olacağını duyurdu.

State Street, geleneksel yatırım portföylerinde kripto paralara da yer veren müşterilerine hizmet sunabilmek adına Lukka’nın orta ve arka ofis yönetimi için geliştirdiği kripto para ve blockchain odaklı çözümleri kullanacak.

Kripto para ve dijital varlık ekosistemindeki çalışmalarını Haziran 2021’de kurduğu State Street Digital ile hızlandıran banka, New York merkezli Lukka’ya geçen yılın sonunda yatırım yapmıştı.

Financial Times’ın bu ayki haberine göre State Street, Pure Digital adlı yeni bir kripto para ticareti platformunu destekleyen altı dev bankadan biri oldu. Bunlardan bir diğerinin BNY Mellon olduğu bilinirken, diğer bankaların ismi henüz bilinmiyor.


Görsel: State Street [fcm] (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!