Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Likit Staking Tokeni cbETH’yi Duyurdu

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Ethereum’un Merge güncellemesinden önce cbETH adlı likit staking tokenini piyasaya süreceğini duyurdu.

Coinbase 24 Ağustos tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ethereum’un Proof of Stake versiyonunda likit stake protokolünde kullanılabilmesi için kendi likit stake tokeni olan cbETH’yi piyasaya süreceğini duyurdu.

cbETH’nin 1:1 oranında olmayacağını belirten Coinbase, tokenların teminat olarak kullanılabileceğini ve takas edilebileceğini açıkladı. cbETH’nin ayrıntılı teknik özelliklerinin anlatıldığı belgede cbETH’nin wrap ve unwrap sırasında herhangi bir komisyon alınmayacağı da belirtiliyor.

cbETH’nin likit staking pazarının hakimi Lido’nun yerini alıp alamayacağı belirsiz gözüküyor. Lido, mevcut durumda likit staking pazarının %90’ına sahip bulunuyor. Lido’nun likit staking tokeni stETH ise piyasanın en sık kullanılan likit staking tokenlarından biri olarak biliniyor.

Coinbase teknik belgelerinde Lido’nun stake edilen ETH’nin %30’una sahip olduğunu ve Ethereum gibi Proof of Stake üzerine çalışacak bir sistemde böylesine büyük paydaşların bulunmasının güvenli olmadığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!