Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Vasil Hard Fork Hiç Olmadığı Kadar Yakın: Geriye Sadece Yüzde 29 Kaldı

Tartışmalar ve uzun sürekli bekleyiş devam ederken, Cardano Vasil hard fork güncellemesi hiç olmadığı kadar yakın görünüyor. Ağ onaylayıcılarının %46’i geçiş için onay verdi ama hala hedef oran olan %75’e ulaşmaları gerekiyor.

Temmuz ayının başlarında test ağı üzerinde başarılı bir şekilde hayata geçirilen Vasil hard fork güncellemesinin temmuz sonunda ana ağ da aktif hale getirilmesi planlanıyordu fakat son anda yaşanan bir erteleme ile güncelleme ağustos ayına kaldı. Ağustos ayı içerisinde de tam bir geçiş sağlanamamış olsa da, ağ üzerindeki doğrulayıcıların vasil hard fork entegrasyonun %46 seviyesine ulaştığı biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında ekip arasında tartışmalar yaşanmış fakat işin sonunda ağ üzerindeki tartışmalara neden olan hatalı algoritmalar onarılmıştı. Bir fikir birliğinin sağlanmasının ardından nihayet Vasil hard fork ilerleyişi tekrar rayına oturmuş görünüyor. Stake havuzu doğrulayıcıları tüm sorunların ortadan kalkmasının ardından geçişlerini her geçen gün arttırıyor. Vasil hard fork’e geçişin tamamlanması için stake havuzlarındaki doğrulayıcıların en az %75‘inin bu güncellemeyi kabul edip güncel yazılımı kullanmaları bekleniyor. Pooltool verilerine göre stake havuzundaki doğrulayıcılar geçiş için gerekli olan 1.35.3 algoritmasını kabul etmeye devam ediyor ve yolun yarısı geçilmiş gibi görünüyor.

Yazının kaleme alındığı esnada Cardano (ADA) fiyatı 0,466 dolardan piyasalarda işlem görüyor ve yaklaşık 108 günlük yatay fiyat hareketini sürdürmeye devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!