Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, ‘Orijinal Bitcoin’ Denilen Altcoin İçin Desteği Tamamen Kesiyor

ABD’li kripto para borsası Coinbase, “gerçek” Bitcoin olduğu iddia edilen Bitcoin SV için desteği tamamen kesiyor.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, borsada tuttukları Bitcoin SV’leri en geç 9 Ocak’a kadar çekmek zorunda. Bu tarihten sonrasına kalan BSV’ler, kullanılamayacak.

Borsanın açıklamasında, “Eğer BSV fonlarınızı çekmezseniz Coinbase, Coinbase hesabınızda kalan BSV’leri tasfiye edecektir.” dendi.

Bitcoin SV, kendisi aslen bir Bitcoin fork’u olan Bitcoin Cash’ten fork yoluyla oluşturuldu. Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, orijinal Bitcoin blockchaininin Bitcoin SV olduğunu öne sürüyor.

CoinGecko verilerine göre BSV, son 24 saatte %0,5 değer kaybetti ve 48,27 dolara düştü. BSV’nin günde 28 milyon dolarlık işlem hacmi ve 944 milyon dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

Önde gelen birkaç kripto para borsası daha geçmişte Bitcoin SV’yi platformdan çıkardı. Bazı borsalar Craig Wright’ın davranışları yüzünden; bazıları ise Bitcoin SV’nin defalarca %51 saldırısına uğraması sebebiyle bu yönde karar aldı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Craig Wright’ı 2019’da “sahtekarlık” ile suçlamış ve BSV’nin borsadan çıkartılmasına karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!