Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Ortalığı Karıştırdı: Popüler Meme Coin Pepe İçin Tartışma Yaratan Sözler!

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in popüler meme coin Pepe (PEPE) hakkında yaptığı “nefret sembolü” paylaşımı topluluk tarafından tepkiyle karşılandı.

Coinbase tarafından 10 Mayıs Çarşamba günü paylaşılan, bir bültende Pepe hakkında tepki toplayan ifadelere yer verildi. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan meme coin yükselişlerine yer verilen bültende ele alınan PEPE, aşırı sağ grupların nefret sembolü olarak nitelendirildi. Coinbase’in bu tutumu PEPE topluluğunun büyük tepkisi çekti.

Token, ilk olarak yaklaşık 20 yıl önce bir çizgi roman karakteri olarak internette ortaya çıkan Kurbağa Pepe çizimlerine dayanmaktadır. Anti-Defamation League’e göre bu sembol, zaman içinde aşırı sağ gruplar tarafından bir nefret sembolü olarak seçildi ve kullanıldı.

Borsa tarafından yapılan bu açıklamada birçok etnik kökene karşı yapılan ırkçılıkla mücadele eden Anti-Defamation League (ADL) sivil toplum örgütünün 2016 tarihli bir kararı öne çıkarıldı. O günlerde Pepe isimli kurbağa karikatürünün ırkçı grupların veri tabanlarında yer alan ve bu gruplar tarafından benimsenen bir nefret sembolü olduğu belirtilmişti.

Borsa tarafından yapılan paylaşımın ardından harekete geçen PEPE topluluğu Coinbase’i bir özür mesajı yayınlaması için sıkıştırırken kullanıcılara borsa üzerindeki hesaplarını silmeleri konusunda bir protesto çağrısında bulundu. Bu çağrıya birçok Twitter fenomeninden destek gelirken #deletecoinbase hashtag’i gündem oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!