Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraliyet Şirketi Hisse Senetlerinde Milyarlarca Short Açtı, Kripto Paralara Yöneldi!

Abu Dabi kraliyet ailesi, resesyon beklentileri kapsamında ABD hisse senetlerinde aldığı short (kısa) pozisyona karşılık Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda ağırlık artırdı.

Bloomberg 10 Mayıs tarihinde konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı haberinde, Abu Dabi kraliyet ailesinin servetinin yönetimine yardımcı olan Royal Group’un ABD hisse senetlerinde aldığı milyarlarca dolarlık short (kısa) pozisyona karşılık kripto para piyasasındaki ağırlığını artırdığını belirtti.

Verilen ifadelere göre dünyanın en büyük aile servetlerinden birini yöneten şirket, önümüzdeki süreçte ekonomik çerçevede küresel bir yavaşlama bekliyor ve bu kapsamda risk varlıklarından çıkış yapıyor.

Öte yandan şirket yönetiminden portföy düzenlemesine yönelik bir açıklamada gelmedi. Kaynaklar, kısa pozisyonların bir çıkışı işaret edebileceği gibi yalnızca korunma önlemi olarak alınmış olabileceğinin de altını çizdi.

BAE ve Abu Dabi dünya üzerinde kripto benimsemesi anlamında önde gelen aktörlerden biri olarak biliniyor. Bu kapsamda başlatılan birçok kamu destekli hareketin yanı sıra kripto şirketlerin lisanslanması konusunda da çeşitli kolaylıklar sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!