Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten Çıkan 808 Milyon Dolarlık Bitcoin Dikkat Çekti

CryptoQuant verilerine göre dün akşam saatlerinde Coinbase Pro cüzdanından 14.600’den fazla Bitcoin (BTC) çıktı. Borsa rezervlerinde büyük bir düşüşe yol açan işlemin, kurumsal yatırımcılarca yapılmış olabileceği düşünülüyor.

Borsa cüzdanından çıkan 14.666 adet Bitcoin, soru işaretleri doğurdu. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’nun spekülasyonu, bunun bir alım işlemi olduğu yönünde. Ancak bunun sıradan bir dahili transfer veya çekim işlemi olması, ihtimal dahilinde.

“Dipten alım yapıyor olabilirler”

Kurumsal yatırımcılar, büyük çaplı işlem yaparken tezgah-üstü (OTC) masalarını tercih edebiliyor. Coinbase’in kullandığı cüzdanlar, bu masalara entegre olduğu için Coinbase Pro cüzdanından çıkan Bitcoinler, kurumsal alım sinyali olarak algılanabiliyor.

bitcoin-cryptoquant-coinbase-pro

Dün akşam yapılan işlemin birkaç farklı cüzdana ayrılmış olması, bunun “dahili bir transfer veya kurumsal alım olma” ihtimalini güçlendiriyor. Ki Young Ju, tercihini ikinci ihtimalden yana kullanıp Kurumsal yatırımcılar dipten alım yapmayı sürdürüyor olabilir.” dedi.

İşlem anında birim başına 55.137 dolardan satılan Bitcoinler, toplamda 808 milyon dolar ediyor.

“Yorumsuz” yorum

Ki Young Ju, bu işlemin ne anlama gelebileceği merak edilirken ek bir grafik paylaştı. Burada, Coinbase Pro cüzdanından Bitcoin çıktığı zaman fiyatın ne yönde hareket ettiği görülebiliyor.

Geçmiş veriler üstünden çizilen oklar, fiyatın yükselme eğiliminde olduğuna işaret ediyor. Young Ju bunu açık bir şekilde dile getirmeyip, “yorum yapmamayı” seçti.

bitcoin-btc-cryptoquant-yorumsuz

CryptoQuant ve Glassnode, geçen hafta Gemini’ye gönderildiği düşünülen 18.961 adet Bitcoin’in doğruluğu üstünden bir tartışmaya girmişti. Bu anlaşmazlık sonrası düşüşe geçen Bitcoin fiyatı, yazım anında 53.759 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!