Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Liranın Altyapısı 31 Aralık’ta Tamamlanmış Olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomi Reformları Eylem Planı için hazırlanan takvimi yayımladı. TCMB’nin dijital merkez bankası parası için yapacağı altyapı çalışmalarının yıl sonuna dek tamamlanmış olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik reform paketini 12 Mart günü açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığının paylaşımına göre paket; kamu maliyeti, fiyat istikrarı, finansal sektör, cari açık, istihdam, kurumsal yönetişim, yatırımların teşvik edilmesi, iç ticaretin kolaylaştırılması, rekabet, piyasa gözetimi ve denetimi şeklinde sıralanmış 10 ana başlıktan oluşuyor.

31 Aralık 2021’e işaret edildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; dijital para için ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapı çalışmalarına başladı. “Finansal Sektör” başlığında ele alınan çalışmalar, en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanacak.

tcmb-hazine-maliye-bakanligi-cbdc

Dijital merkez bankası parası için sorumlu kuruluş TCMB; ilgili kuruluş ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, geçen hafta kripto para birimlerini şu şekilde tanımladı:

Kripto para: Blockchain ağında ödeme aracı olarak kullanılması için oluşturulmuş sanal paralardır. Merkeziyetsiz bir şekilde kullanımı kriptografik matematiksel işlemlerle güvence altına alındığından kripto para olarak anılmaktadır. Blockchain ağında herhangi bir mal veya hizmetin sahipliği veya el değiştirmesi, öncelikle onun dijital değer yani jeton (token) olarak tanımlanması ile sağlanır”

Yine en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar, dijital bankacılık uygulamalarına imkan sağlanacağı açıklandı. Çalışmalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yürütülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!