Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Rocket Pool (RPL) Coin’de Token Alımı Yaptı: Fiyat Yükselişte!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in yatırım kolunun, likit staking protokolü Rocket Pool’a stratejik bir yatırım yaptığını duyurması üzerine RPL %10’a yakın yükseliş yaşadı.

Coinbase’in yatırım kolu Coinbase Ventures 10 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Rocket Pool ekibinden RPL token satın alarak pasif getiri vadeden likit staking protokolüne stratejik yatırım yaptığını açıkladı. Yatırım kapsamında Coinbase’in ne kadar RPL coin satın aldığı açıklanmadı.

Coinbase Ventures, Ethereum (ETH) altyapısını güvenli ve merkeziyetsiz bir şekilde ölçeklendirmenin ağın genişlemesi için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Bu kapsamda kendileri ile benzer vizyonu paylaşan Rocket Pool ekibinin Oracle DAO’suna (oDAO) aktif katılım gösterdiğini bildiren yatırım kolu, blockchain güvenlik ve altyapı şirketi Unit 410 ile birlikte birkaç yüz düğümü çalıştırmak için Rocket Pool havuzuna bir miktar Ethereum tahsis ettiğini dile getirdi.

DefiLlama verilerine göre ise Rocket Pool’un toplam kilitli varlık (TVL) değeri 1,8 milyar dolar olarak kaydedildi. Protokolde toplamda 1 milyon adetin üstünde Ethereum stake edilmiş durumda bulunuyor.

Rocket Pool geçtiğimiz şubat ayında Coinbase’in protokole yatırım yapacağını duyurmuştu. Protokol, borsanın doğrudan RPL alımı yaparak Rocket Pool üzerinde kilitleyeceğini ve kendi mini Rocket Pool havuzlarını oluşturmayı planladığını söylemişti.

Coingecko verilerine göre RPL haberin açıklanması ile birlikte 27,08 dolar seviyesinden %10’a yakın yükselişle 29,38 dolar seviyesine kadar yükseldi. Son 24 saat içerisinde %2,2 değer kazanan RPL, yazım itibariyle 28,24 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!