Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Digital Currency Group (DCG) Gemini Davası İçin Harekete Geçti: Ret Başvurusu!

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG), ABD’li popüler kripto para borsası Gemini tarafından açılan davanın düşürülmesi için ret başvurusunda bulundu.

Digital Currency Group yakın tarihte mahkemeye sunduğu bir başvuru dilekçesinde, Gemini tarafından açılan davanın düşürülmesini talep etti. Şirket, DCG ve Barry Silbert’e karşı açılan bu davanın tümüyle Gemini’nin reklam ve itibarsızlaştırma kampanyasının bir parçası olduğunu savundu.

Winklevoss kardeşlerin yönetimindeki Gemini, DCG ve Silbert’ı müşterileri dolandırmakla suçlamış ve ödenmemiş 1,46 milyar dolarlık borç nedeniyle temmuz ayının başında dava açmıştı.

DCG’nin mahkeme sunduğu savunmada açılan bu dava, Cameron ve Tyler Winklevoss’un suçu kendi kötü yönetimlerinden saptırma girişimi ve bir yıldır uzun süredir devam eden asılsız kampanyalarının bir parçası olarak nitelendirdi:

Bu dava, Cameron ve Tyler Winklevoss’un suçu kendi kötü yönetimlerinden saptırmak için bir yıl süren Twitter tabanlı karakter suikastı ve halkla ilişkiler kampanyasının asılsız bir devamıdır. DCG, daha iyi bir finansal sistemin gelişimini hızlandırma misyonumuza yönelik çalışmaya devam ederken, bu saçma davayı geride bırakmayı dört gözle bekliyor.

DCG tarafından mahkemeye sunulan dilekçede öte yandan Gemini cephesinin, dolandırıcılık iddiaları hakkında hiçbir kanıtı olmadığı vurgulanırken ortaya atılan iddialarının hepsinin temelsiz olduğu dile getirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!