Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini’den Beklenen Hamle Geldi: Dev Bitcoin Yatırımcısı DCG ve CEO’suna Dava Açtı!

ABD merkezli kripto para borsası Gemini, ödenmeyen borçları gerekçe göstererek Digital Currency Group (DCG) ve CEO Barry Silbert’a dava açtı.

Winklevoss kardeşlerin yönetimindeki Gemini, Digital Currency Group’a beklenen davayı açtı. Cameron Winklevoss tarafından duyurulan davada, DCG cephesinin müşterileri dolandırdığı belirtilirken ödenmemiş borçlar öne çıkarıldı. Winklevoss ayrıca DCG kurucusu Barry Silbert’i alacaklılara karşı Genesis ve DCG dolandırıcılığının mimarı ve beyni olmakla suçladı.

Bu dava Gemini’nin uğradığı zarar ve kayıpları davalılardan geri almayı amaçlamaktadır. DCG ve Silbert’in Gemini’ye yönelik yanlış, yanıltıcı ve eksik beyanları süreç içerisinde Genesis ve Gemini cephesini dolandırmada önemli bir rol oynamıştır.

DCG yalanladı

Davanın ardından DCG cephesinden yanıt gecikmedi. Resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklamada bulunan şirket, Gemini cephesini reklam kampanyası yapmakla suçladı.

Davanın tümüyle yanıltıcı iddialara dayandığını belirten DCG, alacaklılarla çalışmaya devam edildiğini ve arabuluculuk sürecinin sona yaklaştığını söyledi.

Her şey Genesis iflası ile başladı

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki kripto kredi platformu Genesis, müşterilerin para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve bu durum Gemini ile ciddi bir gerginliğin başlangıcı olmuştu. Genesis’in operasyonları durdurması sonucunda Gemini’nin 232 bin Earn kullanıcısına ait 1,2 milyar dolardan fazla varlık platformda sıkışıp kalmıştı.

Gemini cephesi süreç içerisinde defalarca kez CEO Barry Silbert’ı dava etmek ile tehdit ederken Genesis kısa bir süre sonra iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalmıştı.

Son olarak 4 Temmuz Salı günü sosyal medyaya giderek konu hakkında nihai teklifini sunan Cameron Winklevoss, DCG’ye anlaşmayı kabul etmesi için 6 Temmuz‘a kadar süre tanımıştı. Toplamda 1,46 milyar dolarlık borcu kapsayan teklife DCG cephesinden geri dönüş olmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!