Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Dava Reddi Talebine Yanıt: Coinbase Yasaları İhlal Ettiğini Biliyordu!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), devam eden davada Coinbase’in ret talebine yönelik yeni bir yanıtta bulundu.

SEC 7 Temmuz tarihinde Coinbase’e karşı açtığı davada verdiği yeni yanıtta, ABD’nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen Coinbase’in yasaları ihlal ettiğinden haberdar olduğunu öne sürdü. SEC, yanıtını Coinbase’in kendi iç belgelerinde yer alan ifadelere dayandırırken borsa tarafından öne sürülen iddiaların geri çekilmesini talep etti. SEC’nin yanıtı, Coinbase tarafından davanın reddi talebine karşılık olarak sunuldu.

Coinbase yanıta konu olan 28 Haziran tarihli beyanında, SEC’nin mevcut durumda menkul kıymet olarak nitelendirdiği 13 kripto paranın 6‘sına 2021 yılında itiraz etmediğini dile getirerek regülatörün çelişkili ifadelerine dikkat çekmişti. Coinbase ayrıca SEC’nin bu varlıklar üzerinde yetkisi bulunsa dahi mevcut dava ile birlikte yasal süreç haklarını ihlal ettiğini ve olağanüstü bir süreç istismarı yarattığını iddia etmişti.

SEC ise son yanıtında, Coinbase’in kamuoyuna açık belgelerde platform üzerinde listeli bazı varlıkları menkul kıymet olarak etiketlemesi üzerinde durdu. SEC, bunun Coinbase’in yasaları ihlal etme riskinden haberdar olduğu anlamına geldiğini söyledi.

SEC ayrıca Coinbase’in 2021 yılında halka arz edilmiş olmasının, yaptığı ve yapabileceği tüm eylemleri meşru bir çerçeveye taşımadığını, borsanın bu noktadaki iddialarının ve ret talebinin mantıksız olduğunu ima etti.

SEC’e göre Coinbase, mevcut durumda eylemlerinin meşruluğunu savunmak için öne sürdüğü borsa kayıt anlaşmasını imzalayarak menkul kıymet yasalarına tabi olduğunu zaten kabul etmişti. SEC bu noktada, Coinbase’in hangi kuralları dikkate alması gerektiğini açıkça bildiğini buna rağmen operasyonlarını genişletebilmek adına hesaplanmış bir risk aldığını iddia etti.

SEC öte yandan Coinbase tarafından öne sürülen davayı açmak için yetkisi olmadığı yönündeki iddialara ise şu ifadelerle cevap verdi:

Bu dava SEC’nin yasal gereklilikleri uygulama konusundaki uzun süredir devam eden yetkisini kullanmasıyla ilgilidir. 1934 yılında Kongre, federal menkul kıymetler yasalarını sivil hukuki yaptırımlar aracılığıyla uygulama yetkisini SEC’ye vermiştir.

SEC’nin yanıtına karşılık sosyal medya üzerinde açıklamalarda bulunan Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, regülatörün aynı söylemleri tekrarlamaya devam ettiğini dile getirdi.

Grewal, SEC’nin yetki alanının dışında hareket ettiğine dair ısrarlarını sürdürerek SEC’nin kendi başkanları Gary Gensler’in bu konudaki ifadelerini görmezden geldiğini iddia etti. Ayrıca SEC’nin mahkeme tarafından verilen uyarıları da göz ardı ettiği Grewal’ın açıklamaları arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!