Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsası, SEC ile FDIC’ye Dava Açtı: İşte Detaylar

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC ile Federal Mevduat Sigorta Kurumu’na (FDIC) dava açtı.

Coinbase, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası’nı ihlal ettikleri gerekçesiyle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu mahkemeye verdi.

Regülasyon hakkında bilgi talep etti

Coinbase, federal regülatörlerin kripto para endüstrisi hakkındaki görüşlerini ve faaliyetlerini öğrenmek için History Associates Inc. ile birlikte bilgi talebinde bulundu.

SEC’nin özellikle Ethereum 2.0 olmak üzere Ethereum hakkındaki görüşleri, geçmişte Zachary Coburn ve Enigma MPC hakkında yürüttüğü soruşturmalar hakkında detaylar soruldu.

SEC, ihraç ettiği token’ın menkul kıymet olduğu gerekçesiyle Enigma MPC’yi dava etmiş, taraflar 2020’de uzlaşma sağlamıştı. Kayıt dışı bir borsa kuran Coburn ise SEC ile 2018’de anlaştı.

FDIC’ye ise geçmişte kripto para faaliyeti yürüten finans kuruluşlarına faaliyetlerini durdurmaları yönünde verdiği talimatlar hakkında sorular soruldu.

Kripto endüstrisini izole etmeye çalıştılar

Coinbase, federal regülatörlerin kripto para sektörünü izole ederek bankacılık sektöründen ayırmaya çalıştığını öne sürüyor.

SEC’nin bilgi taleplerini geri çevirmesinin kurumun yürüttüğü faaliyetlerin hukuki zeminine dair soru işaretleri doğurduğu düşünülüyor. Coinbase, FDIC’nin de finans kurumlarının kripto para alanında faaliyet göstermesini durdurma hedefiyle hareket etti.

Coinbase ile SEC arasındaki çekişme birkaç yıldır devam ediyor. Coinbase, kripto para mevzuatlarıyla ilgili alacağı karar yüzünden SEC’ye Nisan 2023’te dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!