Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Açıkladı: Mt. Gox, Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek?

JPMorgan analistleri, Mt. Gox tarafından dağıtılacak Bitcoinlerin piyasayı kısa süreliğine baskılayacağını açıkladı.

Analistler, Mt. Gox alacaklılarının Bitcoinlerinin bir kısmını satmasını ve bunun ilk aşamalarda bir baskı oluşturabileceğini söyledi. Ancak JPMorgan, piyasanın Ağustos’tan itibaren toparlanmasını bekliyor.

Mt. Gox satış riski taşıyor

İflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox, Temmuz’un başından itibaren alacaklılarına Bitcoin iade edecek. Mt. Gox alacaklıları, Temmuz’dan Ekim’e kadar bugünkü fiyatlarla yaklaşık 9 milyar dolar değerinde 142.000 bitcoin alacak.

Benzer bir durum, Gemini Earn’de de yaşandı. Gemini’nin Earn ürününü kullanan kişilere toplamda 2,18 milyar dolar değerinde kripto para iade edildi. Bunun %97’si 29 Mayıs’ta, %3’ü ise 20 Haziran’da teslim edildi.

JPMorgan, “Çoğunluğu perakende müşteriler olan Gemini alacaklılarının son haftalarda en azından kısmi kar realizasyonu yaptığını varsaymak makul” dedi.

Önümüzdeki haftalar zorlu geçebilir

JPMorgan analistleri, “Mt. Gox analistlerinin çoğunun (coinini) Temmuz’da satacağını varsayarsak bu durum, kripto fiyatlarının Temmuz’da daha çok baskı altına girmesine ancak Ağustos’tan itibaren toparlanmaya başlamasına yol açar” dedi.

İflas etmiş bir diğer kripto para borsası FTX de önümüzdeki aylarda alacaklılarının borcunu ödeyecek. Ancak Gemini Earn ve Mt. Gox’tan farklı olarak bu ödemeler ayni değil nakit şeklinde yapılacak.

JPMorgan, “Alacakların ayni olarak ödenmesi, bazı alacaklıların kar satışı yapmaya karar vermesi nedeniyle likidasyon riskini yaratırken nakit olarak ödenmesi, kriptoyu bilen alacaklıların nakitlerini kripto varlıklara yeniden yatırmaya karar vermesi durumunda olumlu bir akış yaratır” dedi.

Analistlere göre kripto para piyasaları için sorun, Temmuz’da Mt. Gox tarafından yapılacak ödemeler ile Ekim/Kasım’da FTX tarafından yapılacak ödemeler arasında yaklaşık üç ay boşluk olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!