Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Sert Kayaya Çarptı: Gensler’e Yönelik Mahkeme Talebi Rafa Kaldırıldı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC Başkanı Gary Gensler’e karşı açtığı davada duvara tosladı.

SEC geçtiğimiz aylarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’e dava açmıştı. Davanın sebebi ise Gensler’in “borsanızda kayıt dışı menkul kıymet satışı yapıldı” iddialarından kaynaklanıyordu.

Bunun aksini iddia eden Coinbase cephesi, Gensler’e karşı dava açarak kanıt göstermesini istemiş ve Gensler’in başkanlık görevine başlamadan önceki kişisel cihazlarındaki bilgilerin incelenmesi talep edilmişti. Ardından bu dava temyiz mahkemesine kadar taşınmıştı.

11 Temmuz Perşembe günü duruşmada, ABD Bölge Hakimi Katherine Polk Failla Coinbase’in talebini yeterli bulmadığını açıkladı. Coinbase’in Gensler’a ait kişisel cihazları inceleme talebini absürt şekilde şaşırtıcı olarak nitelendiren savcı, bu talebi tekrardan düşünseniz iyi olur demekle yetindi.

“Kişisel verilerin konuyla alakası olamaz”

Yargıç, Coinbase’in Gensler’den başkanlık görevine başlamadan önceki iletişimlerini istemesine özellikle karşı çıktı.

Coinbase’i temsil eden Wachtell, Lipton, Rosen & Katz avukatı Kevin Schwartz, ajansın Coinbase’in sahip olabileceği belgelerin bütünlüğünü tartışmaktan bile kaçındığını ancak Gensler’in iletişiminin davaya uygun olduğunu savundu.

SEC kıdemli duruşma avukatı Jorge Tenreiro ise Gensler’in kurum başkanı olarak görevde olmadığı döneme ait iletişimlerinin davaya uygun olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!