Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Singapur’da Faaliyet Gösterebilmek İçin Prensipte Onay Aldı

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase, Singapur Para Otoritesinden (MAS) kripto para hizmetleri sağlayabilmek için “prensipte onay” aldı.

Coinbase, Singapur Para Otoritesinin (MAS) yaptığı basın açıklaması doğrultusunda ülke genelinde kripto hizmet sağlayıcısı lisansını prensipte aldığını duyurdu. MAS, Coinbase dahil olmak üzere Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında 15 farklı DPT (Digital Payment Token) platformuna onay ve lisans verdi.

Coinbase Singapur CEO’su Hassan Ahmed konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Coinbase’in Singapur’da yaklaşık 100 çalışanı var. Sona aylarda işe alım konusunda seçici hareket etsek de bu noktadan sonra daha hızlı bir sürece gireceğiz. Singapur’u kurumsal müşteriler için de stratejik bir pazar olarak görüyoruz. Fakat sadece Singapur’da sınırlı kalmayacağız. Avustralya ve Japonya’da ikiye katlamaya devam edeceğimiz çok önemli pazarlar.

Hassan’ın belirttiği gibi Coinbase, Asya operasyonlarını hızlandırmaya devam ediyor. Coinbase, Ağustos 2021’de Japonya bankacılık devi MUFG ile anlaşma sağlayarak oradaki yerel pazara da adım atmıştı.

Ayrıca Avustralya’daki perakende odaklı hizmetlerini 5 Ekim tarihinde büyüterek Asya-Pasifik bölgesinde genişlemeye ilgi duydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!