Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Portekiz’den Yatırımcılara Kötü Haber: Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralarda Yüzde 28’lik Vergi

Portekiz parlamentosu kripto varlıklardan elde edilen sermaye kazançlarının vergilendirilmesini tartışıyor. 

Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medina tarafından 10 Ekim tarihinde parlamentoya sunulan bütçe taslağında, bir yıldan az süredir muhafaza edilen kripto varlıklardan elde edilen sermaye kazançlarının vergilendirilmesi önerisi yer aldı.

Geçmişte yalnızca profesyonel ve ticari faaliyetlerden elde edilen kripto varlıklardan sağlanan sermaye kazançları vergilendirilirken bireysel yatırımcılar vergiden muaf tutulmuştu. Ancak Bakan Medina mayıs ayında bireysel yatırımcıların da kripto varlıklarının yakın zamanda vergilendirileceğini açıklamıştı.

Teklif yatırımcıların 1 yıldan az süre muhafaza ettiği kripto varlıklardan kaynaklanan sermaye kazançlarından %28’lik bir vergi alınmasını içeriyor. Ayrıca kripto madenciliği ve kripto para ihracından doğan gelirlerin de %28’lik vergi dilimine girmesi bekleniyor.

Taslak önümüzdeki süreçte parlamento tarafından tartışılacak. Yatırımcılar önerinin kabul edilmesi durumunda Portekiz’in kripto para ticareti ve geliştiriciliği açısından gerileyeceğini dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!