Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında 3 Haftanın Ardından Çıkış Yaşandı: Short Bitcoin Fonlarından Rekor Çıkış

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan geçtiğimiz hafta içerisinde net 5 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, son zamanlarda düşük giriş-çıkışların devam ettiği belirtildi. Ayrıca bu haftaki 5 milyon dolarlık çıkış ile birlikte 9 haftada yaşanan toplam fon çıkışı 80 milyon dolara ulaştı. 

Fonlardan genel olarak çıkış yaşanmasına karşın Bitcoin’e 4 haftadır para girişi olduğu belirten CoinShares, short (kısa) Bitcoin fonlarından rekor çıkış görüldüğünü açıkladı.

CoinShares’in bu verilerini göz önüne aldığımızda kurumsal yatırımcıların Bitcoin fiyatında bir yükseliş beklentisine girdiğini söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’e 11,7 milyon dolar para girişi yaşanırken short Bitcoin fonundan 14,7 milyon dolar para çıkışı yaşandı. Ayrıca diğer kripto para birimlerinde de çıkış görüldü. Ethereum ve  diğer altcoinlerden toplamda 2,8 milyon dolar değerinde küçük miktarlarda para çıkışı oldu. Ethereum’dan 2,2 milyon dolar, Solana’dan 200 bin dolar ve Ripple’dan ise 100 bin dolar para çıkışı görüldü.

Geçen hafta toplam 2,2 milyon dolar fon çıkışı yaşayan Ethereum, yılın başından bu yana en fazla çıkış yaşanan yatırım ürünlerinden biri olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!