Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Elon Musk’ın Twitter Teklifine 500 Milyon Dolara Kadar Destek: En Önemli Önceliğimiz

Dünyanın en büyük borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Elon Musk’ın Twitter teklifine 500 milyon dolara kadar finansman desteğinde bulunabileceğini açıkladı.

Binance CEO’su CZ Bloomberg’e verdiği demeçte, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifine yatırım yapmanın borsanın bu yılki en önemli öncelikleri arasında olduğunu yineledi. Binance daha önce Tesla ve SpaceX CEO’sunun Twitter’ı özelleştirmek için yaklaşık 44 milyar dolarlık teklifinin finansörlerinden biri olarak gösterilmişti.

Bir yandan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried iflas eden kripto para şirketlerine milyarlarca dolarlık yatırımlar yaparken diğer yandan Binance CEO’su da birçok farklı alanda yatırım yapmaya ve genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘in baş danışmanı Will MacAskill‘in mart ayında Elon Musk ile Twitter’ı satın alma konusunda iletişime geçtiği ortaya çıkmıştı. 5 milyar dolara kadar bir katkıda bulunabileceklerini belirten FTX cephesine, Musk kayıtsız kalmıştı.

CZ, bu yıl satın almalar ve yatırımlar için 1 milyar dolardan fazla harcayabileceğini söyledi. Buna ek olarak Twitter teklifi için Musk’a 500 milyon dolarlık destek olabileceklerini de belirtti.

Şimdiye kadar FTX ile girdikleri “iflas eden şirket ihaleleri” yarışında hiç başarı sağlayamayan CZ, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Son aylarda çok sayıda borç verene baktık, çünkü sorunların merkezi orada. Birçoğu, sadece bir kullanıcının parasını alıp başka birine veriyorlar. Çok fazla içsel değer yok. Bu durumda, ne elde edebiliriz? İnsanların kullandığı gerçek ürünleri görmek istiyoruz.

CZ açıklamasının devamında önümüzdeki aylarda Binance’in, geleneksel e-ticaret ve oyun şirketlerinde azınlık hisseleri almakla da ilgilenebileceğini söyledi. Ayı piyasası boyunca devam eden konsolidasyonun bilincinde olduklarını belirten CEO’nun “çok fazla risk ve çok fazla acı var, ama aynı zamanda çok fazla fırsat var.” ifadeleri dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!