Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Network’de Alacaklı Bilançosu Ağır: İlk 10 Alacaklının Toplam Varlığı 2 Milyar Dolar

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network’ün (CEL) alacaklı listesinin bir kısmı paylaşıldı. İlk 10 alacaklının toplam 2 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyor. 

Celsius, alacaklılarının isimlerini ve alacak miktarını internet üzerinde yayınlandı. İlk 10 alacaklının 2 milyarın üzerinde varlığa sahip olduğu listede, ilk 50′nin içerisinde 4,5 milyon dolardan az alacağı olan yatırımcı bulunmuyor.

Listede birinci sırayı 40.468.920,35 dolarla Jacob Benjamin Fite alıyor. Benjamin Fite’ın platform üzerinde yaklaşık 2.085 Bitcoin’i (BTC) olduğu verilen bilgiler arasında yer alıyor. Benjamin’i 38,1 milyon dolarla Hirokado Kohji ve 26,4 milyon dolarla Russel Garth Stewart takip ediyor.

İlk 10 içerisinde 12 milyon dolardan düşük alacağı olan yatırımcı bulunmuyor. Yatırılan varlık çeşitleri arasında Bitcoin, Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) yoğunluğuyla dikkat çekiyor.

Yüksek alacakların yanı sıra oldukça düşük tutarda alacağı olan yüzlerce hesap bulunuyor. Bu hesapların alacak tutarları genellikle 30.000 ile 0 dolar arasında değişiyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında Bölüm 11 yeniden yapılandırma mahkemesine başvurduğunu açıklayan Celsius alacaklarını ödeme konusunda ilerlemeye devam ediyor. Varlıklarını 1 Kasım tarihinde açık arttırma ile satacak olan kredi platformu, satıştan elde edilen finansmanı alacaklılarına olan borcunu ödemek için kullanacak.

Öte yandan iflas süreci devam ederken şirketin 3 önemli yöneticisinin istifalarından hemen önce 56 milyon dolar değerinde kripto varlığı şahsi hesaplarına aktardıkları öğrenildi. Yetkililer 5 Ekim tarihinde mahkemeye sunulan mali kayıtları incelemeye aldı ve olayı soruşturmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!