Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Twitter Hackerlarına Bitcoin Gönderilmesini Engellemiş

Kripto para piyasalarının en büyük borsalarından birisi olan Coinbase, Twitter hack saldırısı sırasında hackerların belirlediği adreslere Bitcoin gönderilmesinin önüne geçtiğini açıkladı. Coinbase’in bu davranışı, kripto para sektöründe farklı tepkilere yol açtı.

BTC’lere Engel Geldi

Geçen hafta Twitter’da bir hack saldırısı yaşanmıştı. Saldırıda birçok ünlü ismin hesapları ele geçirilmişti. Hesaplardan Bitcoin adresleri paylaşılmış ve bağış talep edilmişti. Bu olay sonrasında hackerların yaklaşık 150 bin dolarlık BTC topladığı biliniyor. Fakat bu rakamın daha fazla olduğunu iddia edenler de var.

Coinbase borsasının yaptığı açıklamaya bakılırsa borsa, müşterilerinin hackerların paylaştığı adrese yaptığı gönderimleri bloke etmiş. Borsaya göre Coinbase kullanıcıları toplamda 30.4 BTC’yi hackerların adreslerine transfer etmek için işlem yapmış. Bu kullanıcıların sayısının da bin kişiyi geçtiği söyleniyor.

Coinbase bu sebepten ötürü işlemlere bloke koyduğunu açıkladı. Bu hamle kripto para sektöründe tartışmalara yol açtı. Yatırımcılar, Coinbase’in işlemlere ‘gerekçesi ne olursa olsun’ bloke koyabiliyor olmasının, gelecekte büyük sıkıntılara yol açacağını düşünüyor.

Bazılarına göre de Coinbase’in yarın hükümet ya da bir başka merkezi kurumdan gelen isteğe göre işlemleri bloke etmesinin önünde hiçbir engel yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment