Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase UK, Hızlı Ödeme Hizmetini Yeniden Başlattı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, geçtiğimiz aylarda İngiltere içerisinde Barclays ile olan ortaklığını kaybetmişti. Barclays’in regülatörler tarafından yapılan baskı nedeniyle anlaşmayı feshettiği vurgulansa da, konu hakkında kurumdan herhangi bir açıklama gelmedi.

Coinbase daha sonra müşterilere itibari para çekim ve yatırma hizmeti sağlayabilmek için Clearbank ile anlaşsa da, bankanın FPS olarak bilinen hızlı ödeme ağına üye olmaması birçok İngiliz müşteriyi mağdur etti.

Clearbank ilk anlaşma imzalandığı tarihlerde yapılan açıklamada bankanı FPS sistemine girmek için başvuru yaptığı ve bunun yakında sonuca bağlanacağı ifade edilmişti. Dün basına  yansıyan bir bildiride Clearbank’ın sonunda FPS sistemine girdiği ve Barclays’in verdiği hizmeti artık kendisinin de verebileceği belirtildi.

ABD ve Asya piyasalarının yanı sıra oldukça önemli bir kitleye sahip olan İngiltere piyasasında böyle bir hizmetin eksikliği Coinbase’e ciddi anlamda müşteri kaybettirebilirdi.

Ünlü borsa bunun yanı sıra bir tarafta olumlu gelişme gösterirken, diğer tarafta olumsuz bir haber ile gündeme geldi. Coinbase dün işlem komisyonlarını hem maker hem de taker için 0,5’ye çıkartarak dünyanın en maliyetli kripto para platformlarından birisi haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment