Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Regülatörden Libra Uyarısı

İngiltere’deki Finansal Davranış Kurumu’nun yöneticilerinden Christopher Woolard, Facebook’un Libra projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün Londra’da düzenlenen bir finans etkinliğe katılan Wooland, Libra ve benzeri projelerin ciddi riskler barındırdıklarını düşünüyor.

Libra Tehlikesi

İngiliz regülatör, Facebook gibi özel şirketler tarafından geliştirilen dijital paraların mevcut finans sistemini olumsuz yönde etkileyebileceğine inanıyor.

Woolard’in açıklamalarına göre günümüzde kara borsada zaten çok ciddi miktarlarda paralar aklanıyor. Libra gibi dijital para projeleriyle birlikte bu miktar çok ciddi bir ölçüde artış gösterebilir.

Özel şirketler tarafından geliştirilen dijital paraların yeterli devlet denetimine tabii tutulamayacaklarını düşünen Woolard, bunun büyük sorunlara yol açabileceğini söylüyor. 

Woolard’ın açıklamalarına göre günümüz finans sistemini geliştirmek ve iyileştirmek için özel şirketler tarafından geliştirilen dijital paralara değil itibari paralara ihtiyaç duyuluyor. Bunu açık bir şekilde vurgulayan Woolard ayrıca regülatör olarak yalnızca kendileriyle bilgi paylaşan, işbirliği yapan ve yenilikçi projeler geliştiren şirketleri desteklediklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment