Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Wallet Solana (SOL) Desteği Ekledi

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, tarayıcı cüzdanı Coinbase Wallet’a Solana (SOL) desteği eklediğini duyurdu.

Coinbase, 17 Mart tarihinde yaptığı blog gönderisinde Coinbase Wallet’a Solana (SOL) ve Solana ekosisteminde bulunan token’lar (SPL) için destek eklediğini duyurdu. Destekle birlikte artık Phantom ve Solflare gibi Solana tabanlı cüzdan kullanıcıları mevcut cüzdanlarını bir masaüstü tarayıcı uzantısı aracılığıyla Coinbase Wallet‘a aktarabilecekler.

Gönderide Coinbase Wallet’ı merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ve ağda barındırılan NFT’ler ile bağlayarak Solana ağı ile “daha ​​fazla entegre olma” planlarına da değinen Coinbase ayrıca desteğin eklenmesinin temel nedeni olarak yatırımcıların Ethereum’a düşük maliyetli alternatifler aramasıyla birlikte son 12 ayda Solana ağına artan ilgiyi gösterdi.

Birçok kullanıcı düşük maliyetli işlemler ve hızlı işlem süreleri sunan ölçeklendirilmiş ağlar arıyor. Geçen yıl içinde en hızlı büyüyen blockchain’lerden biri Solana oldu.

Defillama verilerine göre şu anda sahip olduğu 6.94 milyar dolar kilitli toplam değer (TVL) ile merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri arasında beşinci sırada yer alan Solana ayrıca NFT veri sağlayıcı CryptoSlam verilerine göre geçtiğimiz ay 156.28 milyon dolar hacme ulaşarak ikincil NFT satışlarında ikinci sırada yer aldı.

Coinbase Wallet, Solana ağının eklenmesi ile artık Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), BNB Chain (BNB), Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzeri 10 ağı destekliyor.

Şirket hafta başında “Chrome”un bir uzantısı olarak çıkarılacak yeni dijital cüzdan Coinbase Pay’i tanıtmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!